11.2 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSportCezar Preda: Politicienii intervin des şi prost în educaţie. Sistemul de educaţie...

Cezar Preda: Politicienii intervin des şi prost în educaţie. Sistemul de educaţie să aibă continuitate

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, luni, la Buzău, că politicienii, “pentru interese meschine”, intervin “prea des” şi “prost” în sistemul educaţional, susţinând că în învăţământ este nevoie de continuitate pentru obţinerea unor rezultate bune, transmite corespondentul Mediafax.

“Le transmit guvernanţilor că nu trebuie oprită reforma în educaţie. Legea Educaţiei este o lege fundamentală a unui stat şi indiferent de dezbaterile politice să nu facă rău educaţiei româneşti. S-a văzut şi din mesajul patriarhului acelaşi lucru, că politicienii, pentru interese meschine, intervin prea des în sistemul de educaţie şi ar fi bine ca acesta să aibă continuitate”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, Cezar Preda.

Preda a adăugat că în sistemul educaţional este nevoie de continuitate pentru ca rezultatele să fie cele aşteptate.

“Educaţia nu trebuie oprită din patru în patru ani. Ea trebuie să aibă o continuitate în tot ceea ce priveşte legislaţie, curiculă sau administrarea şcolii. Politicienii intervin des şi prost în educaţie”, a mai spus deputatul democrat-liberal Cezar Preda.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai spus că luni, odată cu începerea anului şcolar, se pune în practică o decizie majoră privind sistemul de învăţământ românesc, respectiv clasa pregătitoare.

“Astăzi se pune în practică unul dintre cele mai importante elemente ale reformei în educaţie – clasa pregătitoare. Este echivalentul promoţiei anului 1978 când au terminat şi liceele industriale cu cinci ani şi liceele industriale cu patru ani şi liceele teoretice. Aşa cum în 1978 au terminat două generaţii diferite odată, aşa şi astăzi de la grupa mare unii au plecat la şcoala pregătitoare, alţii la clasa întâi”, a spus Preda.

Cele mai citite

Ghiță Ciobanu speră la un ajutor pentru lână de 2 euro pe cap de oaie

Crescătorii de ovine tot mai speră să primească subvenția pentru lână, promisă aproape în fiecare an de oficialii de la Agricultură, dar care...

“Acordul comercial” de la München: jumătate de triliard de dolari, destinați industriei americane de război

Nimeni n-a sesizat atât contrastul, cât și asemănarea dintre München-ul toamnei anului 1938 și cel al iernii 2024. Dacă atunci, francezii și britanicii au...

Directorul FBI, Christopher Wray, în vizită în România

Directorul FBI, Christopher Wray, a venit într-o vizită fulger în România. S-a întâlnit cu procurorul general, șefii DNA și DIICOT. Oficialul s-a întâlnit în...
Ultima oră
Pe aceeași temă