13.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSportCezar Preda: Nu am cerut avansarea în grad, să îl ia înapoi;...

Cezar Preda: Nu am cerut avansarea în grad, să îl ia înapoi; cea mai suspectă e tăcerea lui Oprea

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că el nu a cerut avansarea în gradul de colonel, arătând că este suspectă tăcerea fostului ministru al Apărării Gabriel Oprea, care a acordat acest grad.

“Să-l ia înapoi (gradul -n.r.), ce problemă am eu, nu l-am cerut. Dacă e ilegal, trebuie reparat, dacă mă fac vinovat cu ceva, să mă tragă la răspundere legal. Eu nu am cerut acest grad. Oficialii MApN au considerat că mi-am adus o contribuţie prin funcţiile în Parlament pe care le-am deţinut, în Comisia de Apărare, în Comisia parlamentară de Control al SRI, precum şi cursurile absolvite la Colegiul naţional de apărare, Colegiul naţional de informaţii. Dacă noii guvernanţi consideră că trebuie să le ia înapoi, nu am nicio problemă”, a precizat Preda.

În opinia lui Preda, ar fi corect ca ministrul Apărării să facă publice şi avansările făcute de fostul ministru liberal al Apărării, Teodor Atanasiu.

“E mai mult valid gradul onorific de colonel al lui Cezar Preda,decât gradele onorifice de căpitan ale domnului Ponta şi domnului Antonescu. Ceea ce este cel mai suspect în această mascaradă este tăcerea ministrului Gabriel Oprea, care le-a acordat. Cred că nu eu trebuie să mă războiesc cu domnul Dobriţoiu, ci responsabilii care l-au acordat”, a adăugat Cezar Preda.

Guvernatorul Mugur Isărescu, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, liderul UDMR, Kelemen Hunor, procurorul general Laura Codruţa Kovesi, fostul şef ANAF, Sorin Blejnar şi psihoterapeutul Aliodor Manolea se află pe lista MApN cu avansări în grad din 2011 şi 2012 în care au fost constatate nereguli.

Pe lista MApN mai apar primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc (de la locotenent la colonel), deputatul Cezar Preda (de la locotenent la colonel), fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon (de la locotenent la colonel), actualul primar de la Slatina, Darius Vâlcov (de la sublocotenent la maior).

Cele mai citite

Bulgaria trimite Ucrainei 100 de transportoare blindate. Convoiul ar putea trece prin România

Bulgaria a expediat spre Ucraina, în ziua de 5 martie 2024, o sută de transportoare blindate (APC), pe care militarii ucraineni le vor putea...

Rusia – Ucraina, ziua 720: Lituania va contribui la planul ceh de creștere a stocului de muniție pentru Kiev

Lituania a anunţat că se va alătura iniţiativei cehe de a procura muniţie de artilerie pentru Ucraina.Premierul lituanian Ingrida Simonyte a făcut o promisiune...

Școala românească, violată de continua degradare a societății

Cu toate că în această perioadă se desfășoară simularea examenului național de bacalaureat, cu un mare dezinteres manifestat din partea elevilor din clasele a...
Ultima oră
Pe aceeași temă