19.9 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăSportAlte sporturiCeremonia de închidere a Jocurilor Paralimpice de la Paris: România a obținut...

Ceremonia de închidere a Jocurilor Paralimpice de la Paris: România a obținut două medalii

Duminică seara, Jocurile Paralimpice de la Paris s-au încheiat într-o ceremonie emoționantă pe Stade de France. Flacăra Jocurilor a fost stinsă de campioana la bocce, Aurélie Aubert, înconjurată de sportivi francezi care au marcat evenimentul. Totodată, vasul olimpic și paralimpic din Grădina Tuileries a fost stins, marcând închiderea unei veri istorice pentru Franța.

Tony Estanguet, președintele Comitetului de Organizare Paris-2024, a salutat vara ca fiind „istorică”, subliniind că „amintirea acestei veri va rămâne gravată în noi toți”.

Ceremonia a început cu un omagiu adus legendarului Johnny Hallyday, cu o versiune simfonică a melodiei sale „Vivre pour le meilleur”, interpretată de artista franceză Santa. De asemenea, melodia „Que je t’aime” a fost dedicată celor 45.000 de voluntari care au contribuit la succesul Jocurilor Paralimpice.

Orchestra Gărzii Republicane a oferit o incursiune în muzica pop, interpretând melodii de la Aya Nakamura, Oasis, Daft Punk și Jacques Martin. La final, drapelul paralimpic a fost predat orașului Los Angeles, viitorul gazdă al Jocurilor din 2028, în prezența primarilor Anne Hidalgo și Karen Bass.

Stade de France s-a transformat într-un imens ring de dans, cu un spectacol muzical dedicat temei „Paris est une fête”, susținut de Jean-Michel Jarre, maestrul muzicii electronice franceze.

Performanța României la Jocurile Paralimpice

La ceremonia de închidere, purtătorul de drapel al delegației României a fost Alexandru Bologa, campion paralimpic la judo pentru nevăzători în categoria 73 kg. România a participat cu șase sportivi la Jocurile Paralimpice de la Paris, la trei sporturi, obținând o medalie de aur și una de bronz, clasându-se pe locul 61 în clasamentul pe națiuni.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă