14.7 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSportCe spune Klaus Iohannis despre legea pensiilor speciale

Ce spune Klaus Iohannis despre legea pensiilor speciale

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după consultările cu partidele parlamentare, despre iniţiativa privind pensiile speciale ale parlamentarilor, că ar trebui să ne punem întrebarea dacă pensiile speciale ca şi formă ar trebui să existe, precizând că subiectul trebuie clarificat de legislativ, relatează Mediafax

“Dacă pensiile se impun sau nu e o discuţie care ar fi trebuit să pornească de la situaţia mai generală, dacă este bine să existe pensii speciale sau dacă nu este bine. Din păcate, constat că iarăşi se ajunge la a discuta anumite chestiuni importante foarte personalizat. Ar fi excelent dacă cu această ocazie în Parlament chestiunile ar fi tranşate un pic la modul mai general”, a spus preşedintele Iohannis.

Citește și: Klaus Iohannis: Nu promulg legi care încalcă principii constituționale

El a menţionat că ”ar trebui să ne gândim dacă pensiile speciale ca şi formă trebuie să existe, pentru ce ar mai trebui să existe sau dacă se rămâne la sistemul general”.

”Aştept cu mare interes această chestiune să fie clarificată de cei care sunt aleşi pentru a o clarifica. Politica la modul general în acest domeniu ar fi bine să fie definită de Guvern”, a mai declarat Iohannis.

Întrebat dacă va promulga o lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, în cazul în care aceasta ar fi adoptată, şeful statului a răspuns că aşteaptă să vadă ce se întâmplă în Parlament.

“După ştiinţa mea, nici nu s-au lămurit parlamentarii, dacă iniţiază sau nu, cine rămâne pe listă şi cine se retrage”, a spus el.

Cele mai citite

Ce facem cu Transnistria?

Ce a vrut să spună Serghei Lavrov, când a declarat că guvernul de la Chișinău o ia pe urma celui de la Kiev? Prezent...
00:00:46

VIDEO. Nivelul râului Acre începe să scadă în Xapuri

Nivelul râului Acre începe să scadă în Xapuri. Municipiul din interiorul țării, 210 persoane au rămas fără adăpost și 563 au fost strămutate în...

Vreme schimbătoare, dar în general caldă. Prognoza pe următoarele două săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte, şi precipitaţiile pe arii relativ extinse...
Ultima oră
Pe aceeași temă