19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportCe spun politicienii despre desemnarea lui Liviu Negoita

Ce spun politicienii despre desemnarea lui Liviu Negoita

Roberta Anastase: Partidele ar trebui sa-si arate disponibilitatea pentru un guvern de uniune nationala

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase (PDL), a declarat, vineri, ca situatia generata de amanarea acordarii de FMI a celei de a treia transe "ar trebui sa responsabilizeze clasa politica", aratand ca partidele ar trebui sa-si arate disponibilitatea pentru un guvern de uniune nationala.

"Este o situatie care ar trebui sa responsabilizeze clasa politica. Un prim pas care ar trebui facut ar fi un semnal pozitiv din partea partidelor politice de afirmare a disponibilitatii de a participa la un guvern de uniune nationala, in concordanta cu propunerea facuta de premierul desemnat Liviu Negoita. Iar al doilea pas care ar trebui facut ar fi acela ca Guvernul sa treaca prin Parlament ca sa existe un patener legitim pentru FMI si Banca Mondiala", a precizat pentru Mediafax Roberta Anastase.

 

 

Sorin Oprescu: Negoita nu are anvergura necesara pentru a fi prim-ministru

 

Candidatul independent la Presedintie Sorin Oprescu a declarat, vineri, referitor la nominalizarea lui Liviu Negoita ca premier, ca acesta nu are anvergura necesara pentru a fi prim-ministru.

"Liviu Negoita nu are anvergura necesara pentru a fi premier. El este un bun administrator, dar are si el momente cand iese din priza. Oricum, palaria de premier este prea mare pentru Negoita", a spus Sorin Oprescu, citat de Agerpres.

 

Potrivit acestuia, decizia presedintelui Traian Basescu de a-l nominaliza pe Liviu Negoita in functia de prim-ministru este "un joc de poker".

 

"De fapt, presedintele doreste sa pastreze Guvernul interimar pana la alegeri. Ceea ce face Traian Basescu e un joc de poker. Iar va fi sustinut Johannis, iar va fi respins acest Guvern", a declarat Sorin Oprescu.

 

 

Mircea Geoana: Basescu nu se sfieste sa isi sacrifice locotenentii ca sa aiba controlul asupra alegerilor

 

Presedintele PSD, Mircea Geoana, afirma ca solutia propusa de seful statului prin desemnarea lui Liviu Negoita ca premier este cea anticipata: "PDL la butoanele alegerilor prezidentiale", spunand ca "Basescu nu se sfieste sa isi sacrifice locotenentii" pentru "a pastra controlul" asupra alegerilor.

 

"Am asistat la ultimul gest politic al regimului Basescu. Actualul presedinte s-a discreditat definitiv in momentul in care, in mod deliberat, a anulat orice sansa de a avea un guvern stabil pana la alegerile prezidentiale. Consecinta imediata a anuntului presedintelui este amanarea transei pe care FMI ar fi dorit s-o acorde Romaniei in decembrie, pentru ca este evident ca in acest moment solutia domnului Basescu este cea pe care o anticipam: PDL la butoanele alegerilor prezidentiale", a afirmat, vineri, la Universitatea "Emanuel" din Oradea, liderul PSD, citat de Mediafax.

 

El a adaugat ca "este regretabil" ca dupa Lucian Croitoru "este discreditat" si primarul Liviu Negoita, care este "sacrificat" de Traian Basescu "pe altarul interesului personal".

 

"Domnul Negoita este un om pe care il stimez, este un primar bun, dar ca si in cazul domnului Croitoru, domnul Basescu nu se sfieste sa isi sacrifice locotenentii din dorinta de a pastra controlul asupra alegerilor prezidentiale", a afirmat Geoana.

 

 

Crin Antonescu: Basescu a ratat ultima sansa de a se comporta democratic

 

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca presedintele Traian Basescu a ratat ultima sansa de a se comporta democratic, apreciind ca desemnarea lui Liviu Negoita arata un presedinte care a pierdut contactul cu Romania si care se pregateste sa plece.

 

"Presedintele a ratat ultima sansa de a se comporta in mod democratic si rational. Ne-a dovedit definitiv, daca mai era nevoie, ca in afara interesului sau electoral, in afara de interesul partidului pe care l-a servit in ultimii 5 ani si il serveste in continuare, Partidul Democrat, nu exista nimic", a sustinut Crin Antonescu.

 

Liderul PNL a subliniat ca desemnarea lui Liviu Negoita pentru postul de prim-ministru arata "un presedinte care se pregateste sa plece".

 

"Romania inseamna pentru Traian Basescu clica sa portocalie si cred ca aceasta nominalizare, desemnare, dupa toate cele intamplate in ultima luna, ne arata foarte clar un Traian Basescu care a pierdut contactul cu Romania reala si care se pregateste sa plece", a spus Antonescu.

 

 

Ludovic Orban: PNL va vota impotriva Guvernului Negoita, din acest moment nu mai avem cu cine discuta

 

Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat, vineri, ca partidul sau va vota in Parlament impotriva "incropelii" de Guvern a lui Liviu Negoita si ca liberalii nu mai au cu cine discuta, desemnarea lui Negoita fiind "cantecul de lebada" al presedintelui Traian Basescu, transmite Mediafax.

 

"Decizia de astazi a lui Traian Basescu ne face sa intelegem foarte clar in acest moment ca Traian Basescu, impreuna cu camarila protocalie, premediteaza fraudarea alegerilor din Romania", a spus Ludovic Orban, in declaratia de presa sustinuta dupa anuntul presedintelui privind desemnarea lui Liviu Negoita pentru functia de premier.

 

Ludovic Orban l-a acuzat pe Traian Basescu ca "isi bate joc de romani, de democratia din Romania si de Constitutie si s-a transformat din presedinte-jucator in presedinte-trisor".

 

"Ii chemam pe toti romanii care tin la aceasta tara pe 22 noiembrie sa vina la vot si sa ne ajute sa scapam de aceasta calamitate de pe capul Romaniei", a mai spus Orban.

Prim-vicepresedintele PNL a spus ca, prin desemnarea unui premier din partea PDL, este clara pentru toata lumea izolarea politica in care se afla Traian Basescu si PDL.

"Desemnarea lui Negoita este cantecul de lebada al lui Traian Basescu", a sustinut Orban, precizand ca din acest moment a inceput "AMR-ul pana la alegeri".

 

Intrebat daca PNL se va prezenta la negoicierile pentru formarea unui nou Guvern, condus de Liviu Negoita, Orban a raspuns: "Din acest moment, nu mai avem cu cine sa discutam".

 

"Am crezut astazi, am avut o fractiune de secunda speranta ca actualului chirias de la Cotroceni ii pasa cum va ramane in amintirea romanilor, dar a demonstrat ca nu are nicio urma de bun-simt. Nu avem ce discuta cu cetateanul Liviu Negoita", a spus prim-vicepresedintele PNL.

 

Ludovic Orban a mai spus ca a avut consultari cu colegii din conducerea PNL, iar raspunsul unanim a fost ca vor vota impotriva premierului desemnat si a unei liste de guvern care ar fi propusa de Liviu Negoita.

 

"PNL va vota impotriva incropelii de Guvern a lui Negoita", a sustinut Orban, adaugand ca nu se pune nicio secunda problema ca vreun membru PNL sa faca parte dintr-un guvern propus de Negoita.

 

 

Dan Nica: Solutia lui Basescu pentru premier, o incercare a acestuia de a ascunde adevaratele intentii

 

Vicepresedintele PSD Dan Nica a declarat, vineri, dupa anuntul lui Traian Basescu privind desemnarea ca premier a lui Liviu Negoita, ca "aceasta solutie este o doar o incercare a sefului statului de a ascunde adevaratele intentii" si de a avea "un guvern portocaliu subordonat" pana la alegeri.

 

Nica a spus ca nominalizarea lui Negoita ca premier desemnat este doar un exercitiu de imagine din partea presedintelui.

 

Vicepresedintele PSD a apreciat drept "jenant si penibil" faptul ca presedintele nu a avansat numele lui Negoita in timpul intalnirii de vineri reprezentantii partidelor, pentru ca liderii politici sa afle de la televizor.

 

"Intelegem ca aceasta miscare era deja gandita, ar fi fost un gest de minim bun-simt sa ne informeze despre propunerea aceasta, daca intr-adevar ar fi avut intentia sa faca o consultare cu partidele", a spus Nica.

 

El a afirmat ca prin propunerea lui Negoita ca premier desemnat iese la iveala "adevaratul scenariu" al presedintelui, de a mentine "guvernul Boc-Udrea-Blaga-Videanu" la pargiile de putere si la "butoanele statului".

 

"Este o incercare a domnului presedinte Traian Basescu de a ascunde adevaratele intentii: totul pentru al doilea mandat, sacrificarea intereselor nationale pentru interesele electorale si politice", a spus Nica.

 

El a declarat ca PSD nu va vota in Parlament pentru investirea Cabinetului ce urmeaza sa fie propus de Liviu Negoita si a apreciat ca acesta ar trebui sa isi depuna mandatul.

 

Intrebat daca este posibil ca votul de investitura pentru Cabinetul Negoita sa fie amanat in Parlament dupa alegerile prezidentiale, vicepresedintele PSD a spus ca poate fi luata in calcul o asemenea varianta.

 

"Cred ca ar fi mai bine ca domnul Negoita sa nu faca la fel ca domnul Croitoru si, vazand ca nu are niciun sprijin in Parlament, sa nu ne mai propuna un guvern, sa isi depuna mandatul, ca sa nu mai pierdem timpul cu audierile", a adaugat el.

 

 

Varujan Pambuccian: Grupul minoritatilor il sustine in continuare pe Johannis

 

Liderul grupului minoritatilor din Parlament, Varujan Pambuccian, a declarat vineri, pentru Mediafax, referindu-se la nominalizarea lui Liviu Negoita ca premier desemnat, ca minoritatile il vor sustine in continuare pe Klaus Iohannis, chiar atunci cand acesta va fi parasit de toti.

 

"Liviu Negoita este un profesionist foarte bun, avem tot respectul pentru el, cum am avut si pentru Liviu Croitoru. Problema grupului nostru este nu numai ca Klaus Johannis este o propunere le fel de buna, dar este si reprezentantul grupului nostru", a declarat Varujan Pambuccian.

 

El a adaugat ca, din acest punct de vedere, grupul minoritatilor il sustine pe Klaus Johannis, chiar daca acesta va fi parasit de toti.

 

Varujan Pambuccian a mai spus ca nu poate sa se pronunte asupra modului in care grupul minoritatilor va vota in Parlament un guvern propus de Liviu Negoita, aratand ca o decizie in acest sens urmeaza sa fie luata de grupul minoritatilor in sedinta de luni.

 

 

Marko Bela: Discutam propunerea lui Basescu in UDMR, dar nu vad un motiv de a renunta la Johannis

 

Presedintele UDMR, Marko Bela a declarat, vineri, ca liderii din conducerea Uniunii vor discuta propunerea presedintelui Traian Basescu, el adaugand insa ca in acest moment nu vede de ce majoritatea parlamentara ar renunta la propunerea facuta anterior, respective la Klaus Johannis.

"Vom discuta in conducerea UDMR aceasta propunere, asa este corect, asa este cinstit, dar in acest moment nu vad un motiv pentru care ar trebui sa renuntam la propunerea facuta de majoritatea parlamentara, Klaus Johannis", a declarat Marko pentru Mediafax.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă