30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportCe solicită Macovei UDMR şi PNL, după sesizările ANI pentru faptele de...

Ce solicită Macovei UDMR şi PNL, după sesizările ANI pentru faptele de corupţie ale membrilor

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, a solicitat UDMR retragerea tuturor iniţiativelor lui Mate Andras după ce ANI a sesizat un conflict de interese, iar PNL i-a solicitat demisia lui Emilian Frâncu, potrivit unei postări de pe blogul personal.

”Deputatul Mate Andras Levente este iniţiatorul neobosit al mai multor propuneri şi amendamente prin care urmăreşte să fie mutilată Agenţia de Integritate, astfel încât instituţia să nu mai aibă puteri şi să nu mai poată verifica declaraţiile de avere, incompatibilităţile şi conflictele de interese. Adică să nu-l mai verifice nici pe el”, a scris Monica Macovei pe blog.

Totodată, europarlamentarul a susţinut că Mate Andras a vrut ca demnitarii să fie scoşi din definitia funcţionarilor publici, pentru a nu mai putea fi anchetaţi şi pedepsiţi penal pentru luare de mită, trafic de influenţă, conflict de interese sau abuz in serviciu.

De asemenea, Macovei a mai scris că sentinţa judecătorilor în cazul lui Emilian Frâncu, de a-l condamna la patru ani cu suspendare pentru corupţie, ”nu înseamnă că îl consideră nevinovat pe Emilian Frâncu”.

”Ieşirea lui Emilian Frâncu din închisoare nu şterge condamnarea penală de patru ani, iar PNL ar trebui să arate că îi respectă pe locuitorii din Râmnicu Vâlcea şi să îi ceară să renunţe la funcţia de primar. Niciun oraş din ţară nu trebuie să fie condus de un condamnat penal pentru fapte de corupţie”, a conchis Macovei.

Cele mai citite

Răspunsul Hezbollah după moartea liderului său Hassan Nasrallah

Gruparea teroristă Hezbollah a confirmat, sâmbătă, moartea liderului său, Hassan Nasrallah, după ce Israelul a anunțat că acesta a fost ucis vineri într-un atac...

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...
Ultima oră
Pe aceeași temă