7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCe se mai poate schimba în urma derby-ului FCSB-CFR de luni seara

Ce se mai poate schimba în urma derby-ului FCSB-CFR de luni seara

În etapa a 4-a ardelenii au obținut o victorie muncită cu FC Botoșani, în timp ce FCSB a pierdut fără drept de apel derby-ul din Bănie.

Statistica meciurilor directe din întreaga istorie a confruntărilor între cele două echipe în Liga 1 este favorabilă echipei antrenate de Anton Petrea. Din cele 60 de meciuri disputate, 22 au fost câștigate de FCSB, 16 de CFR și 22 de partide s-au încheiat la egalitate.

În cele 30 de confruntări în care a fost gazdă, FCSB a câștigat de 15, 10 meciuri terminându-se la egalitate și doar 5 fiind adjudecate de ardeleni.

Doar 5 dintre cele 22 de remize s-au terminat fără gol marcat, dintre care 4 pe terenul clujenilor.

Palmaresul personal al antrenorului Edward Iordănescu în confruntările cu FCSB în toate competițiile este de 4 victorii, 4 remize și 5 înfrângeri.

Un aspect inedit al confruntării dintre cele două echipe este media de vârstă a loturilor. În timp ce clujenii au cea mai mare medie, 29 ani și o lună, gazdele se laudă cu cea de a doua cea mai mică medie de vârstă din campionat, cu 24 de ani și 5 luni.

FCSB poate reveni în fruntea clasamentului doar cu o victorie, în timp ce un succes al lui CFR ar desprinde gruparea din Gruia la 5 puncte avans.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă