17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportCe a discutat Boc cu deputaţii PDL

Ce a discutat Boc cu deputaţii PDL

Premierul Emil Boc s-a întâlnit marţi cu deputaţii PDL pentru a discuta despre moţiunea simplă pe tema etnobotanicelor, dezbătută marţi în Parlament şi despre proiectul de reorganizare administrativă a ţării.

La finalul discuţiei cu deputaţii democrat-liberali, şeful executivului a declarat că moţiunea simplă a opoziţiei nu este justificată, atâta timp cât Guvernul a transmis de mai mult timp o propunere legislativă în procedură de urgenţă, despre care speră să fie adoptată cât mai repede.

„Avem o lege în parlamament pentru interzicerea magazinelor şi a produselor etnobotanice, în procedură de urgenţă, astfel încât copiii noştri să fie în siguranţă. Guvernul a dat anul trecut o ordonanţă de urgenţă dar până vine legea se dă totul peste cap, substanţele acelea care au fost interzise au fost încrucişate de nenumărate ori. Sper ca proiectul propus de noi să fie adpotat cât mai repede de către toţi parlamentarii” a spus Emil Boc pe holul Parlamentului.

A doua temă de discuţie între Boc şi deputaţii din partidul său a fost problema reorganizării administrative a ţării.

„Împreună cu colegii mei am luat decizia de a promova şi susţine proiectul de reorganizare administrativă a ţării” a spus Boc.

El susţine că legea care reglementează organizarea administrativă a ţării este învechită. „Legea este din 1968, pe structură comunistă. Doar România şi Bulgaria mai au legi atât de vechi şi de sorginte comunistă, care nu mai fac faţă actualelor cerinţe europene. Dacă vrem să fim europeni trebuie să reformăm şi acest domeniu„, a declarat premierul. Acesta a subliniat şi faptul că absorbţia fondurilor europene ar putea fi făcută mult mai uşor după reorganizarea administraţiilor locale şi regionale.

Moţiunea simplă pe tema etnobotanicelor a fost iniţiată de opoziţie pe 31 mai şi este dezbătută în parlament luni, de la 16:30.

Reorganizarea administrativă a ţării este unul dintre subiectele puse pe tapet recent de către preşedintele Traian Băsescu, în contextul nevoii de descentralizare.  Această reorganizare va reduce numărul de posturi alese sau numite la nivel local.

Cele mai citite

Încep audierile în cazul Manchester City! Campioana Angliei riscă sancțiuni devastatoare

Audierile așteptate cu mare interes în cazul Manchester City, legate de presupuse încălcări ale regulamentelor financiare ale Premier League, încep luni, 16 septembrie. Clubul...

Piața RCA a crescut cu 3% în primele șase luni din 2024, însă liderii înregistrează încetiniri

Piața RCA a continuat să crească ușor în prima jumătate a anului 2024, înregistrând un avans de 3% în volumul de prime brute subscrise,...

România, noul centru medical din sud-estul Europei, atrage tot mai mulți pacienți străini

România se conturează ca un pol important al serviciilor medicale în sud-estul Europei, atrăgând din ce în ce mai mulți pacienți din afara țării...
Ultima oră
Pe aceeași temă