6.1 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSportCătălin Predoiu a câştigat alegerile interne din PDL şi în Regiunea Centru,...

Cătălin Predoiu a câştigat alegerile interne din PDL şi în Regiunea Centru, cu 75,69%

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a câştigat şi în Regiunea Centru scrutinul pentru desemnarea candidatului partidului la viitoarele alegeri prezidenţiale, cu 75,69% din voturile celor 18.138 de democrat-liberali din Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu prezenţi sâmbătă în cele 50 de secţii de votare amenajate în cele şase judeţe.

 

Foto: AGERPRES FLUX / GRIGORE POPESCU

Vicepreşedintele PDL Mircea Hava a prezentat, într-o conferinţă de presă desfăşurată sâmbătă seara la Alba Iulia, rezultatele competiţiei interne din PDL pentru desemnarea prezidenţiabilului partidului din 2014 desfăşurată în Regiunea Centru, prezenţa la vot fiind de 76,96%.

Cătălin Predoiu a obţinut 13.525 de voturi, reprezentând 75,69% din voturile valabil exprimate, iar primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a fost votat de 4.352 de membri, adică de 24,36%.

În judeţul Alba, unde prezenţa în secţiile de vot a fost de 81%, prim-vicepreşedintele PDL a obţinut 66,42%, iar Gheorge Falcă, 33,63%.

În Braşov, Predoiu a fost votat de 81,46% din cei aproape şapte mii de membri democrat-liberali, primarul din Arad având doar 18,61%. Prezenţa la vot a fost în acest judeţ de 75%.

Tot pe prima poziţie s-a situat Cătălin Predoiu şi în Covasna, unde a fost preferat de 87,61% din cei 452 de votanţi. Gheorghe Falcă a obţinut voturile a 12,39% dintre democrat-liberalii din acest judeţ, unde prezenţa la urne a fost de 86%.

În Harghita, unde au votat 274 de persoane, prezenţa la vot fiind de 80%, Cătălin Predoiu a fost preferat de 181 dintre aceştia, reprezentând 66,06%, iar Falcă de 93 de votanţi, adică de 33,94%.

Cătălin Predoiu a obţinut prima poziţie şi în judeţul Mureş, cu 74,94% din voturi, Falcă având 25,06%. S-au prezentat la urne 86% dintre membrii PDL din judeţ.

Sibienii au optat tot pentru prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu, care a obţinut în acest judeţ 90,27% din voturi. Primarul municipiului Arad a primit doar 9,73% din voturile celor prezenţi. În Sibiu, prezenţa la urne a fost de doar 50% potrivit Agerpres.

Cătălin Predoiu a fost ales ca prezidenţiabil al PDL şi de democrat-liberalii din Regiunea Nord-Vest, cu 75,34%, precum şi de cei din Regiunea Nord-Est, cu peste 80% din voturi.

Cele mai citite

Ciolacu crede că România intră în Schengen rutier până la finalul anului

România intră în Schengen rutier până la finalul anului, iar de anul viitor românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru America-acestea sunt...

Patru persoane au fost arestate în Belgia pentru că ar fi planificat un atac terorist

Patru persoane, trei minore și un adult, au fost arestate în Belgia, fiind suspectate că ar fi planificat un atac terorist în Bruxelles, potrivit...

Congresul Partidului Popular European se desfășoară la București. Printre invitați se numără Ursula von der Leyen, Roberta Metsola, Maia Sandu și cancelarul Nehammer

Invitați de cel mai înalt rang, printre care se numără Ursula von der Leyen, Roberta Metsola, Maia Sandu și cancelarul Karl Nehammer, vin la...
Ultima oră
Pe aceeași temă