23.2 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSportCartel ALFA îi cere lui Băsescu să organizeze un referendum pe tema...

Cartel ALFA îi cere lui Băsescu să organizeze un referendum pe tema statului social

Bogdan Hossu, preşedintele “Cartel ALFA”, i-a adresat o scrisoare lui Traian Băsescu în care îşi manifestă surprinderea că acesta spune că România nu poate fi un stat social şi îi solicită organizarea un referendum prin care cetăţenii să decidă dacă sunt de acord cu renunţarea la acest concept, anunţă NewsIn.

“Domnule preşedinte, consideraţi că Europa socială nu mai este o soluţie şi că implicit România nu mai poate fi un stat social. În realitate, statisticile Uniunii Europene demonstrează că România alocă mult mai puţine fonduri obligaţiilor sociale în comparaţie cu alte state membre ale UE.

Vă reamintim, domnule preşedinte, că dacă România nu ar fi fost un stat social, nici dumneavoastră, nici alţi parteneri politici neavând acces la şcoală gratuită, la asistenţă medicală gratuită, nu aţi fi avut nici o şansă la viaţă şi nici posibilitatea ascensiunii profesionale! Ignoraţi cu totul şi faptul că statul trebuie să fie măcar un partener al cetăţeanului, nicidecum un stăpân de sclavi în spatele căruia se ascund potentaţii zilei”, îi scrie Hossu lui Băsescu.

Sindicalistul opinează totodată că “România a adoptat o politică super neoliberală prin care işi transformă cetăţenii în sclavi, iar actuala coaliţie doreşte crearea şi perfecţionarea unui sistem de sclavagism modern”, o dovadă în acest sens fiind intenţia de schimbare a actualului Cod al Muncii “sub pretext că astfel ar ajuta la angajarea cu forme legale a celor 1.680.000 de cetăţeni care lucreaza la negru”.

“De unde aveţi dumneavoastră această cifră, domnule preşedinte ? I-aţi numărat om cu om ? De ce, dacă se ştia că sunt atâtea persoane care lucrează la negru nu aţi propus, domnule preşedinte, în calitate de , măsuri reale pentru combaterea evaziunii fiscale ? De ce nu se acordă importanţa cuvenită susţinerii instituţiei denumită Inspecţia Muncii, care a fost constant decimată în ultimii doi ani ? De ce nu se găsesc modalităţi prin care pedeapsa aplicată celor care tolerează şi încurajează munca la negru nu este echivalentă cu beneficiile pe care munca la negru le aduce angajatorilor în detrimentul statului ?”, îl întreabă Hossu pe Băsescu.

“Dle preşedinte, (…) ceea ce este foarte grav este că prin atitudinea publică demonstraţi periculoase tendinţe totalitare. Principiul conducătorului unic care ştie şi gestionează singur toate problemele este evident unul tipic dictatorial”, îi mai impută el preşedintelui.

Consiliul General al Confederaţiei Naţionale Sindicale “Cartel ALFA” consideră că politica actualului Guvern este falimentară, dovadă în acest sens fiind proiectul de buget pentru anul viitor, iar reducerile veniturilor şi creşterea TVA s-au dovedit “inutile”, se mai arată în scrisoarea lui Hossu, în care se mai estimează că “sacrificarea majorităţii populaţiei va continua şi în 2011”.

În acest context, Hossu îi cere lui Băsescu să întrebe cetăţenii printr-un referendum dacă sunt de acord cu renunţarea la conceptul de “stat social”. “Domnule preşedinte, ţinând cont că la alegerea d-voastră, cât şi la alegerile parlamentare, nimeni nu avea prevăzut în program desfiinţarea statului social, Consiliul General al Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA vă solicită să declanşaţi imediat un referendum pentru a da posibilitate cetăţenilor să îşi stabilească viitorul”, cnchide Bogdan Hossu.

Cele mai citite

După ce a rămas fără sprijin, Klaus Iohannis, așteptat să anunțe dacă iese oficial din cursa pentru șefia NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va prezenta joi, în cadrul CSAT, poziţia sa privind candidatura la şefia NATO şi apoi va anunţa şi...

Vizita Familiei Regale în Finlanda: Întâlnire cu primarul orașului Tampere și comunitatea românească

Ziua de miercuri, 19 iunie 2024, a fost consacrată orașului Tampere. La Primăria municipală, Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați de primarul...

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă