20 C
București
sâmbătă, 7 septembrie 2024
AcasăSportCare e cea mai haioasă păcăleală făcută ori trăită de 1 aprilie?...

Care e cea mai haioasă păcăleală făcută ori trăită de 1 aprilie? Clasament „PE PARTIDE POLITICE”

RL a realizat un experiment “minuscul” în care am întrebat câte un reprezentant al fiecărui partid politic care e cea mai năzdrăvană păcăleală comisă sau trăită pe pielea lui. Apoi am realizat un clasament pseudo-ştiinţific, în care, am făcut un “top al comediei politice”, pe care, dacă îl citim invers (de la ultimul loc spre podium), se transformă în “topul tristeţii politice”. Cum luni este 1 aprilie, ne veţi ierta că nu am avut un lot mai “reprezentativ” de muşterii, ci doar câte unul din fiecare. Avem circumstanţa atenuantă că, la momentul pregătirii articolului, fiind o amiază mohorâtă de duminică, nici noi n-am prea avut chef să-i sunăm, nici dânşii să ne răspundă. Ca metodologie a experimentului, am citat pe primul dintre politicienii fiecărui partid politic care ne-a răspuns la telefon şi a intrat în dialog cu noi. Nu avem nici “un cui” împotriva celor citaţi, nici împotriva celor necitaţi. Hazardul i-a făcut să fie selectaţi pentru a candida şi a-şi ocupa fiecare locul cuvenit fie în “topul comediei”, fie în “topul tristeţii” din politică.

Citeşte şi Cine este cel mai păcălit parlamentar?

A fost o istorie amuzantă din perioada când eram în Cabinetul Tăriceanu. I-am spus unui coleg din Guvern că într-o oră trebuie să se prezinte la premier cu un material destul de complex pe o anumită temă, care necesita destul de multă muncă. A făcut materialul, s-a dus şi a făcut antecameră vreo 5-10 minute la Cabinet, după care l-am sunat şi i-am spus să nu mai aştepte, că-i farsă de 1 aprilie. Nu s-a supărat prea tare.

 Laszlo Borbely, UDMR

 

Eu de făcut n-am prea făcut la nimenea. Dar să-mi facă cineva, nu ştiu ce să zic. Cea mai mare păcăleală făcută poporului român a fost USL. Noi nu prea facem glume. Nu ne ocupăm cu aşa ceva. Dar poporul român a aflat de-abia acum că USL înseamnă “Urmează Sărăcie Lucie”, apropos de scumpirile care urmează începând de mâine.

Dan Diaconescu, părintele PPDD

 

N-am primit nici o păcăleală  de 1 aprilie. Păcăleala mea este că decizia de numire a mea în funcţia de consilier la Cotroceni e semnată de domnul Preşedinte începând cu 1 aprilie. Sper să nu fie o păcăleală.

Adrian Rădulescu  (PDL aripa Elena Udrea)

 

În anii ăştia ai mei de viaţă n-am trăit aşa ceva. Nu prea trăiesc într-o lume a păcălelilor. Nu prea mi-au făcut nici prietenii, nici familia, aşa că nu ştiu ce să vă zic.

Resmeriţă Cornel Cristian (PDL aripa Vasile Blaga)

 

“Vă spun sincer că n-am exemple cu adevărat haioase. Acum demult, în timpul şcolii… (n.r. face o scurtă pauză, se gândeşte) dar nu, chiar nu am. Nu am, nu am, dacă nu am, nu am. Regret”. La două minute după ce am pus capăt convorbirii telefonice, domnul Cristi Preda, mi-a trimis un sms cu următorul text: “Nu m-a păcălit încă nimeni!”. Şi apoi un al doilea, de completare: “De 1 Aprilie!”.   

Cristi Preda (PDL aripa Monica Macovei)

 

Eu nu mă ocup cu aşa ceva. Nici nu fac, nici nu mi s-au făcut păcăleli de 1 aprilie. Fiindcă nu sunt participativ la ele. Puteţi să întrebaţi şi în partid, că nu gust lucrurile astea. Mi se pare funny ideea dumneavoastră, dar nu e stilul meu.

Dănuţ Şova, PSD

 

Păcălitura pe care am luat-o eu a fost acum doi ani. De atunci n-am mai muşcat. O prietenă a mea sosea cu avionul în ţară, trebuia s-o ridic la 6PM, iar la un moment dat, la ora 16.00 prinsă cu treaba la birou, uitasem să pornesc spre aeroport. Ea m-a sunat la 16.00 şi mi-a spus că e deja sosită în aeroport şi că mă aşteaptă s-o iau. I-am spus: “Scuză-mă, vin repede!” şi m-am urcat val vârtej în maşină, iar când am ajuns prin cartierul Aviatorilor, m-a sunat că e o glumă Nu mi-a picat bine gluma asta. Am visat-o la două-trei zile după aia.

Alina Gorghiu, PNL

 

De regulă în familie ne facem mici glumiţe, însă toate sunt lipsite de anvergură. Am fost şi păcălit, dar au fost numai mici lucruri domestice, nimic periculos.

Bogdan Ciucă, PC

 

TOPUL COMEDIEI POLITICE:

 

Locul I în topul comediei politice: UDMR

Locul II în topul comediei politice: PDL (aripa Elena Udrea)

Locul III în topul comediei politice: PPDD

MENŢIUNE în topul comediei politice: PNL

MENŢIUNE II în topul comediei politice: PDL (aripa Monica Macovei)

Locul V în topul comediei politice: PSD

Locul VI în topul comediei politice: PDL (aripa Vasile Blaga)

CODAŞUL din topul comediei politice: PC

 

TOPUL TRISTEŢII POLITICE:

 

Locul I în topul tristeţii politice: PC

Locul II în topul tristeţii politice: PDL (aripa Vasile Blaga)

Locul III în topul tristeţii politice: PSD

MENŢIUNE I în topul tristeţii politice: PDL (aripa Monica Macovei)

MENŢIUNE II în topul tristeţii politice: PNL

Locul V în topul tristeţii politice: PPDD

Locul VI în topul tristeţii politice: PDL (aripa Elena Udrea)

CODAŞULdin topul tristeţii politice: UDMR

 

Vă rugăm ca după lecturarea umilului şi puerilului nostru experiment, să nu-l “interpretaţi în alte chei”, decât în cea a unei blânde şi inofensive ştiri de 1 aprilie. Nu de alta, dar nu face bine la psihic ca noi, românii, să considerăm politica “o tragedie” ce s-a abătut asupra acestei ţări, sau dimpotrivă, cea mai straşnică dintre “comedii” din lăturile căreia suntem condamnaţi să ne clătim ochii zi după zi, după zi.

P.S. Lăsând “politica” la o parte, din spusele politicienilor putem să extragem şi ceva bun. Vedem, din experienţele lor “private” cu ocazia zilei de 1 aprilie că sunt şi ei oameni, unii mai şugubeţi, alţii mai sobri, exact ca fiecare dintre noi. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă