19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportCanacheu: Evaluările PDL pot duce spre un congres, să intrăm în campanie...

Canacheu: Evaluările PDL pot duce spre un congres, să intrăm în campanie în cea mai bună formulă

Deputatul PDL Costică Canacheu a afirmat, miercuri, că evaluările democrat-liberalilor ar putea conduce către un congres al PDL sau un Consiliu Naţional de Coordonare pentru ca partidul să intre în cea mai bună formulă în campania electorală, potrivit Mediafax.

„Este posibil ca evaluările noastre să ne conducă şi către un congres al PDL, un Consiliu Naţional Coordonare în care subiectele să fie dezbătute şi opţiunile prezentate astfel încât să intrăm în cea mai bună formulă în campania electorală. Suntem în plină evaluare”, a declarat parlamentarul.

El a subliniat că PDL nu se rupe şi că în acest moment nu se vorbeşte despre de o înlăturare a liderului. „Uneori am înregistrat succese, alteori sincope. Nu vorbim de o înlăturare a liderului. Eu l-am susţinut pe Vasile Blaga pentru a fi lider al partidului. Eu am crezut că Vasile Blaga este mai bun să conducă PDL. Am avut un vot majoritar al Convenţiei. Eu sunt un militant disciplinat. Până la convocarea unui Consiliu Naţional de Coordonare sau a unei Convenţii, dacă este necesar, Emil Boc este liderul partidului”, a ţinut să sublinieze Costică Canacheu.

Deputatul PDL a admis că în Organizaţia judeţeană PDL Caraş-Severin ar putea exista probleme prin plecarea Frunzăverde şi că „există o criză la vârful PDL”. El a apreciat însă că plecarea lui Sorin Frunzăverde nu va determina ruperea PDL.

„Nu este simplu ca într-un fief democrat-liberal ca acela de la Caraş să plece liderul, care nu a fost numai lider local, ci şi naţional. E evident că vom avea probleme. Vom încerca să le surmontăm”, şi-a declarat speranţa acesta.

El a apreciat că în astfel de momente „trebuie să întreţii dialogul, să încerci să observi nemulţumirile şi să încerci să le rezolvi”.

„Nu vreau să diminuez plecarea unui lider emblematic al partidului (…), dar instituţiile merg mai departe. E posibil să existe şi consecinţe – diminuarea popularităţii, a scorului nostru electoral, dar partidul merge mai departe”, a menţionat deputatul PDL.

Canacheu a admis că, dincolo de principii şi de valori, există un moment în care apare un calcul electoral şi că este posibil ca unii dintre liderii locali să decidă să plece din partid din cauza scăderii scorului electoral al PDL pentru a-şi creşte şansele de a fi realeşi.

Sorin Frunzăverde a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin din partea USL, în calitate de membru PNL.

Democrat-liberalii iau în calcul un congres extraordinar în care Emil Boc să fie înlăturat de la şefia partidului, pe fondul nemulţumirilor din teritoriu, nota, marţi seară, „Gândul”, precizând că lideri ai PDL, în frunte Vasile Blaga, s-au întâlnit marţi seară, după plecarea din partid a lui Sorin Frunzăverde.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă