6.3 C
București
joi, 14 noiembrie 2024
AcasăSportC.V.Tudor: Nu i-am aruncat cascheta lu' cretinu ăla, am vrut să i-o...

C.V.Tudor: Nu i-am aruncat cascheta lu’ cretinu ăla, am vrut să i-o pun pe cap la loc

Eurodeputatul C.V. Tudor susţine că procurorii i-au schimbat încadrarea juridică de la ultraj la tulburarea ordinii publice şi a explicat că el nu a agresat niciun poliţist şi că nu i-a luat cascheta niciunuia dintre oamenii legii, ci a vrut să i-o aşeze la loc pe cap, dar că a „ieşit altceva”, potrivit NewsIn.

„Nu am dat nici o declaraţie pentru că toate demersurile de până acum au fost ilegale. Probabil că aceşti oameni, ori nu cunosc legea, ori e ordinul de la Traian Băsescu atât de presant, încât au comis asemenea fărădelegi. Ei trebuie să ceară întâi ridicarea imunităţii mele parlamentare, de la locul meu de muncă, de la Parlamentul European. Numai după aceea, pot avea calitate de învinuit şi pot fi urmărit penal şi criminalistic, cum a spus această Laura Codruţa Kovesi”, a declarat liderul PRM după ce a ieşit de la Parchet.

Vadim Tudor a spus că nu a dat nicio declaraţie în faţa anchetatorilor pentru că un europarlamentar nu poate fi cercetat în urma reclamaţiei unei „şomâldoace escroac”, dar că va veni ori de câte ori este chemat. „Eu vin de bună credinţă pentru că respect legea şi i-am zis acestei doamne (procuror), Daniela Anton, că sunt unul din făcătorii de legi din această ţară (…) Dar nu poţi la orice reclamaţie de tablagiu trimis la furat şi de şomâldoacă escroacă… Numai la ce le trece lor pe chelie, să vină un demnitar european – pentru că acesta este statutul meu – când vor ei. Voi vedea despre ce e vorba, dacă este normal şi se înscrie în statutul meu de europarlamentar, voi veni”, a explicat el.

Tudor a susţinut chiar că procurorii i-au schimbat încadrarea juridică şi că acum l-ar acuza de tulburarea ordinii publice. „Au fost numeroase ilegalităţi, au schimbat şi încadrarea juridică. Dacă până acum făcusem nu ştiu ce nenorociri, acum sunt învinuit de tulburarea liniştii şi ordinii publice. Unde? În biroul meu, la conferinţa de presă convocată în sala de conferinţe a PRM! Ca mâine, voi fi învinuit şi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice în dormitorul meu!  Sau în bucătărie! E mai mare râsul!”, a spus şeful PRM.

Căt priveşte acuzaţiile că i-a luat cascheta de pe cap unui poliţist, Vadim Tudor a declarat presei că lucrurile nu stau aşa cum s-au văzut la televizor. „S-a spus că eu pretind că m-am împiedicat de cascheta lu’ cretinu’ ăla. N-am spus aşa ceva. Repet: au fost zece gealaţi pe mine şi efectiv m-am dezechilibrat. Nu i-am aruncat nicio caschetă, daţi filmul înapoi. Am încercat să i-o pun la loc pe cap. Dacă a ieşit altceva, nu este vina mea”, a continuat el.

C.V.Tudor a invocat-o şi pe executoarea Paula Daniela Şomâldoc, susţinând că vorbele grele la adresa acesteia nu sunt jigniri, ci declaraţii politice. „Eu când am făcut-o p-asta, în stilul meu pamfletar – ea însăşi a recunoscut în ziarul : ; am citat în ghilimele, ca din clasici – eu mi-am exprimat opinia mea politică (…) Deci opinia mea politică şi atitudinea mea politică! Ce le pasă lor cum mă exprim eu? Nu le place, să nu asculte. De ce au venit peste noi acolo?”, a spus liderul PRM.

Tudor a susţinut că i-a spus procuroarei că procesul este unul politic. „I-am spus doamnei procuroare: Eu am fost provocat, au venit peste conferinţa mea de presă şi au dat presa afară”, a mai spus eurodeputatul.

Liderul PRM a acuzat-o şi pe Codruţa Kovesi că i-a instrumentat politic acest caz, la ordinul lui Traian Băsescu. „Cade Chioru’ din pat şi îi mai vine ceva pe chelie: ia mai băgaţi-l mă, că a fluierat în biserică. Şi aia se execută imediat, Godzilla aia de 2,82 metri, Kovessi, şi după ce mai depune nişte milioane de euro în băncile din străinătate, îl mai hărţuieşte pe Vadim Tudor”, a continuat el.

Tudor a fost întrebat dacă mâna în ghips îl mai doare. „Doare, am pusee pentru că e un braţ bolnav. Nu sunt genul de om care să se plângă, ştiţi bine că în ziua în care mi-am pus mâna în ghips nu mi-am anunţat nici soţia şi nici copiii, să nu se sperie. Dar e un braţ bolnav de la sport. Şi uite că…”, a răspuns el.

La rândul său, avocata Mariana Ştefan a susţinut că declaraţiile şi afirmaţiile clientului său făcute pe 4 ianuarie, la evacuarea sediului PRM, sunt de natură politică, astfel încât se poate invoca imunitatea europarlamentarului. „În faza actelor premergătoare nu a fost audiat dl Corneliu Vadim Tudor în nici o calitate, nici în aceea de făptuitor. S-a început apoi urmărirea penală şi a dobândit calitatea de învinuit. Pentru un învinuit, cel puţin la nivel teoretic, pot fi dispuse măsuri preventive, inclusiv reţinerea şi apoi arestarea învinuitului. Nu este cazul, evident, dar pentru că au procedat într-un astfel de mod, am hotărât să ridicăm câteva excepţii. Printre ele, este şi aceasta a nulităţii actelor de urmărire penală efectuate după începerea urmăririi penale pentru că după începerea urmăririi penale trebuiuau să se adreseze Parlamentului European şi să solicite avizul pentru urmărirea penală. Asta pentru că se poate pune problema, potrivit Codului de Procedură Penală, şi de luare a unei măsuri preventive”, a spus Ştefan.

Cele mai citite

Donald Trump l-a desemnat oficial pe Marco Rubio pentru a fi secretar de stat al SUA

Donald Trump l-a nominalizat, miercuri, pe senatorul din Florida, Marco Rubio, pentru funcția de secretar de stat, potrivit nypost.com. „Marco este un lider extrem de...

Amenzi record în industria alimentară: ANSVSA a aplicat sancțiuni de 1,6 milioane de lei

Controalele au fost desfășurate în luna octombrie, la nivel național și s-au soldat cu peste 300 de sancțiuni contravenționale și avertismente Inspectorii Autorității Naționale Sanitare...

Sadiq Khan, primarul Londrei, îl acuză pe Donald Trump de rasism și islamofobie

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, i-a reproşat preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, că l-a atacat în timpul primului său mandat (2017-2021) din...
Ultima oră
Pe aceeași temă