22.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSportBuda: După ce voi vedea textul contestaţiei PDL Arad se va decide...

Buda: După ce voi vedea textul contestaţiei PDL Arad se va decide cine o va soluţiona

Preşedintele Comisiei de Etică şi Statut a PDL, Daniel Buda, afirmă că nu a fost înştiinţat oficial despre contestaţia PDL Arad privind CNC-ul din 23 februarie, iar în momentul în care va primi documentul şi va vedea textul se va decide ce comisie o va soluţiona, transmite corespondentul Mediafax.

Daniel Buda a declarat, luni, corespondentului Mediafax, că nu se poate pronunţa asupra subiectului contestaţiei până nu va vedea documentul.

“În momentul când voi vedea contestaţia PDL Arad, Comisia de Etică şi Statut a partidului se va întruni şi va da o soluţie, care poate fi şi de declinare de competenţă. Va fi analizată cu celeritate, în această săptămână. Oficial, eu nu am fost înştiinţat despre această contestaţie. După ce voi vedea textul contestaţiei, se va decide cine o va soluţiona, până nu văd textul nu ştiu care comisie. Oricum, cred că o astfel de problemă trebuie discutată în interiorul PDL, nu prin presă”, a spus Buda.

Citeşte şi Andreea Paul: PDL a depus la CCR sesizarea privind adoptarea bugetului pe 2013

Europarlamentarul PDL Cristian Preda anunţă că Organizaţia judeţeană PDL Arad a contestat organizarea nestatutară a CNC al partidului din 23 februarie, care a convocat Convenţia Naţională, Preda susţinând că singura soluţie este demisia lui Vasile Blaga.

Preda anunţă pe blogul său că Organizaţia judeţeană PDL Arad contestă decizia Biroului Permanent Naţional (BPN) al partidului, privitoare la reunirea Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) din 23 februarie, care a decis convocarea Convenţiei din 23 martie.

Conform eurodeputatului, organizaţia condusă de Gheorghe Seculici a constatat că a fost încălcat articolul 84 din Statutul PDL, care stipulează că la CNC participă, pe lângă mai multe categorii de membri de drept, delegaţi veniţi din teritoriu, potrivit unei norme de reprezentare care ia în seamă rezultatele electorale ale fiecărei filiale judeţene.

“În reuniunea BPN din 11 februarie 2012, s-a decis ca fiecare organizaţie judeţeană să fie reprezentată de câte 5 membri. Şi aşa s-a ţinut şedinţa CNC din 23 februarie. S-a încălcat astfel ideea unei norme de reprezentare construite în funcţie de performanţa la urne a teritoriului”, menţionează Preda.

Acesta mai precizează că în contestaţie membrii PDL Arad solicită organizarea unei noi reuniuni a CNC, respectând de data aceasta Statutul.

“Bătălia pare minoră. Nu e. Organizaţia Arad i-a dat şah lui Vasile Blaga, acuzat că a falsificat reuniunea în cadrul căreia au fost stabilite condiţiile de desfăşurare a Convenţiei din 23 martie. Preşedintele PDL trebuie să mute. Ce va face? După acuzaţia de blat în campanie, organizarea nestatutară a CNC şi, în consecinţă, a Conveţiei, e o povară grea. Mutarea nu poate întârzia prea mult. În opinia mea, cea mai bună mutare ar fi demisia lui V.Blaga. O conducere interimară, prevăzută de Statut, ar trebui să organizeze apoi un nou CNC şi o Convenţie legală”, mai scrie Cristian Preda.

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a precizat, luni, referitor la contestaţia filialei PDL Arad privind organizarea Consiliului Naţional de Coordonare al partidului din 23 februarie, că aceasta va fi analizată de Comisia de etică şi statut a PDL condusă de Daniel Buda.

Pe de altă parte, preşedintele comisiei de organizare a alegerilor din PDL, deputatul Ion Bălan, a declarat că această contestaţie depusă de PDL Arad privind organizarea nestatutară a CNC al partidului din 23 februarie, care a convocat Convenţia Naţională, va fi analizată marţi de comisia respectivă.

Cele mai citite

Semnal de alarmă pentru Generația X privind incidența cancerului

Curbă tot mai abruptă în statisticile privind diagnosticarea cancerului. Este cea a generației X: ei sunt cei mai afectați de cancer. În rândul celor...

Conferința internațională din Elveția privind pacea în Ucraina s-a deschis

Conferinţa internaţională privind pacea în Ucraina, organizată la cererea Kievului, s-a deschis astăzi la Burgenstock, în Elveţia.Şefi de stat şi de guvern şi alţi...

Rusia – Ucraina, ziua 843: Putin declară câți militari ruși luptă în Ucraina

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunţat că aproximativ 700.000 de militari ruşi participă în prezent la ofensiva din Ucraina. 'Avem aproape 700.000 bărbaţi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă