4.7 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSportBot (PNL) a depus o lege care interzice partidelor preluarea denumirii şi...

Bot (PNL) a depus o lege care interzice partidelor preluarea denumirii şi însemnelor fundaţiilor

Deputatul PNL Octavian Bot a depus o iniţiativă legislativă prin care modifică legea partidelor politice astfel încât acestea nu vor mai putea prelua denumirea sau însemnele fundaţiilor sau asociaţiilor, scrie Mediafax.

Propunerea legislativă a fost depusă de către deputatul PNL în 16 aprilie şi modifică legea 14/2003 a partidelor politice, în sensul că sunt incluse asociaţiile şi fundaţiile între entităţile faţă de care trebuie să se deosebească denumirea partidului sau elementele grafice.

“Fiecare partid politic trebuie să aibă denumire integrală, denumire prescurtată şi semn permanent proprii. Denumirea integrală, denumirea prescurtată şi semnul permanent trebuie să se deosebească clar de cele ale partidelor, asociaţiilor şi fundaţiilor, anterior înregistrate, fiind interzisă utilizarea aceloraşi simboluri grafice, oricare ar fi figura geometrică în care sunt încadrate”, prevede iniţiativa legislativă semnată de Bot.

De asemenea, aceeaşi prevedere se aplică şi în cazul alianţelor politice, care nu pot avea o denumire asemănătoare asociaţiilor şi fundaţiilor.

Deputatul PNL precizează între motivele pentru care propune modificarea legislativă că “se elimină confuzia din rândul electoratului, nepermiţând unui partid politic preluarea capitalului de imagine al unei asociaţii sau fundaţii, constituite cu scopuri şi obiective nepolitice”.

Cele mai citite

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă