19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportBogdan Olteanu: Parlamentul va adopta luni hotararea privitoare la referendum

Bogdan Olteanu: Parlamentul va adopta luni hotararea privitoare la referendum

 

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat, astazi, ca Parlamentul urmeaza sa adopte luni hotararea privind organizarea referendumului referitor la suspendarea din functie a sefului statului.

 

El a precizat, la Realitatea TV, ca atunci va fi stabilita si ziua de desfasurarea a acestuia, care depinde si de capacitatea de organizare din punct de vedere tehnic. "O sa ne consultam si cu Guvernul", a afirmat el.

 

Olteanu a spus ca Traian Basescu are la dispozitie 30 de zile sa mediteze, sustinand totodata ca ar fi fost mai bine ca presedintele sa fi venit in Parlament sa dea raspunsuri la acuzatiile care i s-au adus privind incalcarea Constitutiei.

 

"Eu cred ca Traian Basescu a regretat foarte mult ca a anuntat ca demisioneaza, pentru ca, de fapt, nu dorea sa plece de la Cotroceni", a declarat Olteanu.

 

Pe de alta parte, el a subliniat ca este important sa fie liniste in viata generala a Romaniei si ca liberalii si-au asumat ca principale obiective actul de guvernare si stabilitatea politica.

 

In perioada pana la referendum, PNL se va ocupa, in primul rand, de guvernare, a precizat Olteanu, adaugand ca liberalii se vor manifesta in cadrul constitutional si intr-un mod decent.

 

Intrebat de zvonurile legate de o eventuala retragere a PNL de la guvernare in toamna, Olteanu a declarat ca, in opinia sa, liberalii trebuie sa isi duca mandatul pana la capat, in conditiile in care isi pot respecta angajamentele pe care si le-au luat prin programul de guvernare.

 

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, considera ca ar fi mai bine daca

proiectele de lege privind siguranta nationala vor fi avizate de CSAT inainte de a intra in dezbaterea Senatului, insa mai importante sunt prevederile acestor acte normative.

 

"Va fi cu atat mai bine daca Senatul le va dezbate avand la dispozitie si avizul CSAT. Mie mi se pare mai important nu ca legile sunt ale PNL, ci ca legile acelea mai taie din ‘coditele securiste’ ", a afirmat Olteanu. El a spus ca in aceste conditii nu va mai fi posibil ceea ce a facut prim-adjunctul directorului SRI in cazul unor membri ai Curtii Constitutionale.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă