21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportBodu, despre discuţiile din PE pe tema presei române: Ne place să...

Bodu, despre discuţiile din PE pe tema presei române: Ne place să ne spălăm rufele în văzul tuturor!

Eurodeputatul PDL Sebastian Bodu comentează intervenţiile eurodeputaţilor opoziţiei în cadrul Comisiei de Petiţii a PE pe subiectul presei din România, remarcând că, alături de italieni, numai românii aduc în dezbaterea Parlamentului European probleme naţionale, lucru din care nu beneficiază nimeni, informează NewsIn.

„Dintre europarlamentarii PSD, la Comisia de resort pentru susţinerea petiţiei sindicatelor din presă, a fost prezent doar Victor Boştinaru, iar dintre europarlamentarii PNL, doar Norica Nicolai. Deputaţii care spun că reprezentau şi grupuri politice (versus cei care reprezentau unul singur, PPE) au părăsit sala din cauza faptului că erau prea puţini. Nu contează din ce grup politic faci parte, ci contează câte voturi sunt pentru, respectiv împotrivă. Dacă ar fi fost mai mulţi în sală, cu siguranţă că ar fi votat cu zâmbetul pe buze şi apoi ar fi clamat un mare succes european”, afirmă Bodu într-un comunicat de presă.

Bodu crede că ducând în PE problemele interne nu aduce beneficii nimănui. „Trecând peste aceste aspecte pur procedural-parlamentare, trist este faptul că doar noi şi italienii aducem în dezbaterea Parlamentului European probleme naţionale. Aşa ne place să ne spălăm rufele în văzul tuturor! Oare cine pierde din cauza asta? PDL? PSD? PNL? Nu, pierde România. Şi acesta este doar un ultim exemplu, penultimul fiind abordarea lui Victor Ponta despre cum nu trebuie România să intre în Schengen”, conchide el.

Petiţia privind includerea presei în Strategia Naţională de Apărare a fost discutată joi în Comisia de resort a Parlamentului European, fiind declarată închisă prin voturile reprezentanţilor PPE, celelalte grupuri urmând a contesta decizia, informează un comunicat de presă remis NewsIn.

Membrii Comisiei de Petiţii a Parlamentului European (PETI) au dezbătut joi petiţiile Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România şi Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, împotriva includerii în Strategia Naţională de Apărare (SNAp) a presei ca vulnerabilitate a statului român. În urma votului din Comisia de Petiţii, eurodeputaţii Partidului Popular European (EPP), grup la care este afiliat PDL, au decis cu 16 voturi în favoare ca petiţiile să fie declarate închise. Reprezentanţii celorlalte grupuri politice din Parlamentul European au părăsit sala la momentul votului în semn de protest faţă de nerespectarea propunerii de a menţine deschisă petiţia până când Comisia Europeană va formula un punct de vedere oficial cu privire la încălcarea dreptului comunitar, precizează comunicatul de presă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă