17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportBoc: Spun cu smerenie că în 2008, când am susţinut majorarea cu...

Boc: Spun cu smerenie că în 2008, când am susţinut majorarea cu 50% a salariilor, am greşit

Premierul Emil Boc a afirmat luni seară, la TVR, că admite, “cu smerenie”, că susţinerea pe care a acordat-o în 2088 majorării salariilor cadrelor didactice cu 50% a reprezentat o “greşeală”, informează NewsIn.

“O spun răspicat şi cu smerenie în faţa românilor: susţinerea majorării salariilor cu 50%, în 2008, a fost o greşeală pe care şi eu o recunosc, am fost unul dintre aceia care, deşi nu eram nici membru al Guvernului sau al Parlamentului, am susţinut din calitatea de preşedinte de partid majorarea salariilor. A recunoaşte este mai bine decât a persevera în greşeală. Spun asta acum, după ce a trecut această criză peste noi şi cred că ar trebui să-i schimbe şi pe politicieni. Pe mine, cel puţin, m-a schimbat”, a susţinut Boc.

Acesta a mai declarat că sentinţele judecătoreşti emise în favoarea profesorilor vor fi respectate, iar drepturile salariale câştigate in instanţă vor fi reeşalonate la plată în următorii ani, în funcţie de resursele economice.

“Noi nu plafonăm salariile. Sentinţele judecătoreşti, care ţin de trecut şi care au fost obţinute, se vor respecta, se vor reeşalona acele drepturi şi vor fi plătite conform drepturilor în vigoare. În funcţie de modul când s-au pronunţat sentinţele, ele se vor plăti în anii următori. Drepturile salariale obţinute în instanţe şi prin sentinţe sunt puse deoparte şi se dau în funcţie de resursele economice ale ţării, sentinţele judecătoreşti trebuie respectate, nu se discută. Vor fi reeşalonate, aşa cum sunt reeşalonate şi drepturile magistraţilor, când apar asemenea drepturi, ele se reeşalonează, pentru că economia nu ne permite în acest moment să putem plăti aceste drepturi restante”, a spus Boc la postul public de televiziune.

De altfel, pe parcursul emisiunii premierul a ţinut să precizeze contextul atitudiniii sale din 2008. ” Lecţia anului 2008 trebuie să fie o lecţie pentru fiecare politician din această ţară. S-au adoptat legi care nu au avut acoperire în economie, eu recunosc că am greşit, sunt unul dintre aceia care au greşit în 2008, dar în 2008 eram la momentul în care ni se prezentau publice date că economia are o creştere de peste 8% şi duduie, în fapt aceste lucruri nu stăteau aşa cum erau în realitate, nimeni nu ne-a spus că în spate era un deficit de minus 5,4% şi că s-au păpat toţi banii din privatizarea BCR”, a susţinut premierul.

Cele mai citite

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Mihai Trăistariu, despre faptul că Robert De Niro investește în Bulgaria: “E peste România”

Celebrul actor de la Hollywood, Robert de Niro, își inaugurează două hoteluri de lux pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, iar vestea a stârnit...
Ultima oră
Pe aceeași temă