27.5 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSportBoc: Sperăm ca până pe 19 august să avem un înlocuitor la...

Boc: Sperăm ca până pe 19 august să avem un înlocuitor la Ministerul Sănătăţii

Premierul Boc a declarat luni că speră că până pe 19 august să fie desemnat un ministru al Sănătăţii şi că numele pentru acest portofoliu vor fi discutate în perioada următoare, informează NewsIn.

„Am discutat problema Ministerului Sănătăţii astăzi în Coaliţie. Sperăm ca până în 19 august, când expiră termenul legal pentru menţinerea interimatului la Ministerul Sănătăţii de către dl Cseke, să putem găsi un înlocuitor, astfel încât politica de reformă să fie continuată. Încă o dată, îi mulţumim dlui Cseke pentru eforturile pe care le-a făcut, fiind printre miniştrii care au reuşit să dea sănătăţii o altă perspectivă de reformă”, a declarat Boc, înaintea şedinţei BPN al PDL.

„Astăzi nu au fost discutate nume. Urmează în perioada următoare să discutăm şi nume”, a completat el.

Consiliul Permanent al UDMR ar trebui să fie convocat în această săptămână pentru a-l nominaliza pe înlocuitorul lui Cseke Attila, portofoliu care, cel mai probabil, ar urma să revină tot organizaţiei de Bihor, din care face parte fostul ministru. Desemnarea înlocuitorului lui Cseke Attila trebuie decisă în cadrul conducerii centrale a Uniunii, în condiţiile în care UDMR nu ia deocamdată în calcul să renunţe la Ministerul Sănătăţii. Consiliul Permanent nu s-a putut întruni săptămâna trecută în condiţiile în care numărul doi în UDMR, Laszlo Borbely, nu se afla în ţară.

Este foarte probabil ca viitorul ministru al Sănătăţii să provină tot din organizaţia Bihor, din care face parte şi Cseke, dar nu neapărat din rândul parlamentarilor. De menţionat că, din Bihor, UDMR are trei deputaţi: Derzsi Ákos (care este şi numele cel mai vehiculat pentru acest post), Lakatos Petru şi Petö Csilla-Mária. Un alt nume care a apărut în presă drept succesor al lui Cseke este şi cel al lui consilierului lui Cseke, Vass Levente.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă