20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportBoc răspunde acuzaţiilor aduse de senatorul Câmpanu

Boc răspunde acuzaţiilor aduse de senatorul Câmpanu

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, precizează că premierul Boc nu a realizat niciun demers care să influenţeze în vreun fel votul senatorului Liviu Câmpanu la moţiunea de cenzură dezbătută miercuri şi nu a oferit vreo funcţie în schimbul nevotării documentului opoziţiei, relatează NewsIn.

„Senatorul Liviu Câmpanu a făcut o serie de afirmaţii nefondate, fără a putea proba nimic din ceea ce a susţinut. Liviu Câmpanu a vorbit despre nişte intermediari, fără a fi sigur, nici măcar dumnealui, că ar fi vorbit cu premierul. De asemenea, Guvernul nu intenţionează schimbarea din funcţie a domnului Cristian Constantin Roman, prefectul judeţului Botoşani”, a mai afirmat Muntean.

Senatorul Liviu Câmpanu, fost lider UNPR, a declarat vineri că atât ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, cât şi premierul Emil Boc i-ar fi transmis, prin intermediari, că se pot oferi posturi publice pentru a vota împotriva moţiunii de cenzură.

„Nu pot să vă spun cine a fost intermediarul, este cineva care vine din afara politicului, n-are nicio legătură cu viaţa politică… din partea domnului ministru (Funeriu – n.r.)”, a povestit Câmpanu, într-o intervenţie la Antena 3, în cursul căreia a explicat în ce condiţii i s-ar fi oferit, marţi, postul de şef al inspectoratului şcolar general în judeţul Botoşani.

Anterior, la Botoşani, Câmpanu precizase că ministrul Educaţiei Daniel Funeriu i-a „pus în braţe”, marţi seara, postul de inspector general ocupat de Ada Macovei, numai să votez împotriva moţiunii.

„Mult mai importantă mi se pare oferta făcută miercuri, chiar în timpul dezbaterilor pe moţiunii de cenzură, când premierul României, domnul Emil Boc, a fost de acord să ofere funcţia de prefect de Botoşani în schimbul faptului de a nu vota moţiunea. Direct premierul, într-o discuţie telefonică desfăşurată lângă mine, o persoană care stătea lângă mine a vorbit la telefon cu premierul, eu vedeam reacţia premierului la televizor, deci nu am niciun motiv să am vreun dubiu că această discuţie nu a avut loc”, a continuat Câmpanu. El a precizat ulterior că cele două posturi, de inspector şcolar şi de prefect, nu erau neapărat pentru el, ci pentru oamenii săi.

În plus, parlamentarul a dat şi alte exemple de cumpărare de voturi, susţinând că „trei parlamentari PDL au pus condiţia de a nu vota moţiunea de cenzură ca să-şi pună oamenii lor la vamă”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă