20.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportBoc: Măsurile de austeritate adoptate de România sunt implementate acum de ţări...

Boc: Măsurile de austeritate adoptate de România sunt implementate acum de ţări cu renume din Uniunea Europeană

Premierul Emil Boc a declarat, la Craiova, că multe ţări cu renume din Uniunea Europeană au început să adopte măsurile de austeritate impuse de Guvernul pe care îl conduce, potrivit Mediafax.

În plus, şeful Executivului a declarat că, dacă nu ar exista măsurile de austeritate, România ar intra în incapacitate de plată şi ar ajunge să i se pună lacăt: „Aceste lucruri care s-au întâmplat în România au fost necesare, pentru că, dacă nu luam măsurile pe care le-am luat, România ajungea în incapacitate de plată, nu putea lua salarii şi pensii şi ajungeam să închidem România şi să-i punem lacăt”.

„Ştiu că în România este încă dificil, dar trecem de pe partea de minus pe partea de plus. România merge pe creştere economică şi măsurile pe care le-am luat îşi arată încetul cu încetul roadele pentru o Românie performantă”, a spus Emil Boc.

„Faptul că se confirmă tot mai mult că România va ieşi din recesiune, faptul că în 2011 avem creştere economică, faptul că am putut să acordăm pentru grupele I şi II de muncă 403 milioane de euro, asta înseamnă că am făcut ceea ce trebuie. Dacă vă uitaţi în UE, ţări care au un renume, astăzi urmează măsurile adoptate de România de restrângere a cheltuielilor bugetare ca să poată să reziste. Noi am făcut mai repede acest lucru, de aceea avem o situaţie mai bună pentru 2011 şi 2012”, a spus premierul.

El le-a spus jurnaliştilor craioveni că prin stabilizarea cursului euro-leu au fost scăpaţi de „faliment” şi astfel au reuşit să-şi achite creditele bancare la „un curs adecvat”.

„Uitaţi că am stabilizat cursul euro-leu şi dumneavoastră, care aţi fi avut un credit în valută, aţi fi intrat în faliment dacă nu făceam o politică prin care să protejăm cursul şi să vă puteţi plăti la un curs adecvat rata. Uitaţi asta. Sute de firme ar fi avut probleme dacă cursul ar fi zburat de la 4 la 8 lei, aşa cum s-a întâmplat de exemplu în perioada 1996-1997”, a conchis Emil Boc.

 

Cele mai citite

Bărbat bătut până la inconștiență de o mamă și fiul ei

Agresiunea a avut loc pe o stradă din sectorul 5, la primele ore ale dimineții Agresorii au fost deranjați de faptul că victima aduna PET-uri...

Piața imobiliară din România, blocată într-o perioadă de stagnare: vânzările încetinesc, dar prețurile rămân ridicate

Piața imobiliară din România se confruntă cu o încetinire semnificativă, în contextul în care vânzările de apartamente scad, iar prețurile continuă să rămână la...

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă