9.4 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSportBoc, la deschiderea anului şcolar: Un om nu va fi niciodată împlinit...

Boc, la deschiderea anului şcolar: Un om nu va fi niciodată împlinit decât dacă are parte de carte

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a participat, luni, la deschiderea anului şcolar la două licee din municipiu şi i-a îndemnat pe elevi să înveţe “pentru că un om nu va fi niciodată împlinit decât dacă are parte de carte”, transmite corespondentul Mediafax.

Citeşte şi

Boc: România riscă din nou să intre în unele derapaje populiste

Emil Boc: Este absolut necesară o coagulare a forţelor de centru-dreapta

Emil Boc a declarat, luni, la Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai”, unde a participat la deschiderea anului şcolar în dublă calitate, de edil şi părinte, că elevii trebuie să îmbine distracţia cu învăţătura şi să acorde în fiecare zi timp şcolii, pentru a nu avea probleme la examenele viitoare.

“Am transmis elevilor că, oricât de demodată ar fi vorba «Ai carte, ai parte», să ştie că va rămâne întotdeauna de actualitate, pentru că un om nu va fi niciodată împlinit decât dacă are parte de carte. Chiar dacă, pentru moment, unele atracţii materiale par mai bune, pe termen mediu şi lung îi asigur pe toţi elevii că doar cartea le dă satisfacţie în viaţă şi împlinire pe toate planurile. Elevii trebuie să ţină cont de acest lucru în fiecare zi din activitatea şcolară. Şi să îmbine şi distracţia, dar să aibă parte şi de carte, pentru că, dacă în fiecare zi acordă un pic de timp şcolii, nu vor avea probleme la examene şi vor avea timp să se bucure de anii frumoşi de şcoală”, a spus Boc.

Primarul Clujului şi-a amintit de primii ani ai liceului petrecuţi la “Gheorghe Şincai”, unde elevii au fost întâmpinaţi de un pod de flori, tradiţie care s-a păstrat şi în prezent.

“Mă bucur că sunt absolventul acestei şcoli de prestigiu. Au fost acum emoţii inevitabile la începutul anului şcolar, pentru că te copleşeşte şi calitatea de părinte, cu necazurile, grijile şi preocupările pe care le ai. Începerea anului şcolar aduce griji pentru părinţi şi bunici, dar şi pentru mine, că nu sunt scutit de aşa ceva”, a spus Emil Boc, care a precizat că ambele sale fiice învaţă la Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai”, cea mare, Cezara, intrând în clasa a X-a, iar cea mică, Patricia, în clasa a VII-a.

Primarul Clujului a mai participat, luni, la deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional “George Coşbuc” din Cluj-Napoca.

Cele mai citite

Președintele Iohannis participă la reuniunea de la Paris pentru sprijinul acordat Ucrainei

Președintele Iohannis participă, la Paris, la reuniunea organizată de președintele Macron pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei. "Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 26 februarie...

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă