16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportBoc invită investitorii chinezi la autostrăzi din România

Boc invită investitorii chinezi la autostrăzi din România

Premierul Emil Boc i-a invitat pe investitorii chinezi să ia parte la proiectele de tip public-privat care vor fi iniţiate în România, în construcţia de autostrăzi, poduri, hidrocentrale sau în agricultură,  în discuţia cu .

Boc s-a întâlnit astăzi cu o delegaţie oficială chineză aflată în vizită la Bucureşti şi condusă de Li Changchun, membru în Comitetul Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, relatează Mediafax.

„Acest parteneriat public-privat ne va permite să ne consolidăm relaţiile economice cu proiecte importante în energie, transporturi, cultură, mediu, agicultură, având în vedere potenţialul pe care China îl are de a investi. Nu mai vorbim de lucrările de infrastructură – fie autostrăzi în regim de parteneriat public-privat sau construcţia de poduri, precum podul de la Brăila, ori construcţia de hidrocentrale”, a afirmat Boc.

Direcţia Generală Piaţă Internă şi Servicii a Comisiei Europene a atras atenţia autorităţilor române că actuala Lege a parteneriatului public-privat, intrată în vigoare în octombrie anul trecut, este în contradicţie cu normele UE şi a solicitat remedierea de urgenţă a problemelor de neconformitate, conform Mediafax.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă