17.6 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSportBoc: Decizia de a folosi din nou Poliţia Rutieră nu are legătură...

Boc: Decizia de a folosi din nou Poliţia Rutieră nu are legătură cu demisia lui Blaga

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că decizia de a folosi din nou serviciile Poliţiei Rutiere nu are nicio legătură cu demisia lui Vasile Blaga din postul de ministru al Administraţiei şi Internelor, potrivit Mediafax.

Premierul a precizat că a decis să apeleze din nou la Poliţia Rutieră şi că decizia sa din ultimele zile de a renunţa la serviciile poliţiştilor a reprezentat modalitatea prin care a dorit să îşi exprime dezacordul faţă de persoane care au depăşit cadrul legal la protestele de săptămâna trecută.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la întoarcerea de la New York, premierul Emil Boc a solicitat verbal reprezentanţilor Poliţiei să nu escorteze coloana oficială, după ce şi preşedintele Traian Băsescu a dat dispoziţie ca efectivele Ministerului Administraţiei şi Internelor să nu mai participe la asigurarea protecţiei sale.

Deciziile celor doi demnitari au fost luate în contextul participării unor angajaţi ai Ministerului la marşul ilegal de protest.

Băsescu a declarat, luni seară, că rămâne ataşat de Ministerul de Interne, însă aşteaptă de la Guvern un raport complet privind protestul de vineri, 24 septembrie, înainte de a reconsidera dispoziţia de a nu se mai deplasa cu asistenţa poliţiei rutiere.

Preşedintele a semnat, luni, decretul de numire în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor a lui Traian Igaş, în urma demisiei lui Vasile Blaga.

Cele mai citite

România, la turneul final al Billie Jean King Cup, după o „remontada” de senzație în fața Ucrainei

România s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, sâmbătă, la...

Rusia – Ucraina, ziua 760. Congresul Mondial al Ucrainenilor se desfășoară la București

Congresul Mondial al Ucrainenilor se desfășoară la București, la Palatul Parlamentului, în perioada 12 - 15 aprilie 2024. La ceremonia de deschidere, din data de...

Prețul petrolul a înregistrat o creștere după atacul Iranului asupra Israelului

Iranul a lansat sâmbătă seara târziu drone explozive și rachete asupra Israelului, ca represalii la un presupus atac israelian asupra consulatului său din Siria la 1...
Ultima oră
Pe aceeași temă