6.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSportBoc: Comasarea alegerilor va fi analizată de fiecare partid din coaliţie până...

Boc: Comasarea alegerilor va fi analizată de fiecare partid din coaliţie până săptămâna viitoare

Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare va fi analizată de către partidele aflate la guvernare în propriile structuri de conducere, urmând ca tema să fie din nou discutată în Coaliţie săptămâna viitoare, a declarat, luni seara, liderul PDL, premierul Emil Boc, scrie Mediafax.

 

“În şedinţa coaliţiei s-a stabilit ca, până săptămâna viitoare, partidele membre ale coaliţiei să se consulte şi să ia o decizie în forul de conducere. Marţea viitoare, când va fi următoarea şedinţă a coaliţiei, chiar dacă este data de 13, vom şti în principiu dacă există un acord la nivelul coaliţiei”, a spus Boc, la postul public de televiziune.

El a apreciat că această comasare a alegerilor ar evita înregistrarea de pierderi din punct de vedere economic urmare a unor dezbateri sterile, ar reprezenta un semn de coerenţă la nivel european prin concentrarea pe teme nu politice, ci legate de stabilitatea macroeconomică şi ar permite acumularea de economii, “nu decisive”, la bugetul de stat.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat anterior că nu a remarcat în coaliţie vreo opoziţie faţă de comasarea alegerilor, el declarându-se convins că decizia va fi pozitivă.

Luni dimineaţa, surse din coaliţie au declarat agenţiei MEDIAFAX că partidele din arcul guvernamental au căzut de acord asupra comasării alegerilor locale cu cele parlamentare, însă rămâne în discuţie sistemul de vot care va fi adoptat pentru legislative.

Asupra propunerii de comasare a alegerilor a existat “consens total”, au precizat sursele citate.

Varianta comasării este amânarea până în toamna anului 2012 a alegerilor locale, însă nu s-a stabilit o dată pentru organizarea acestora, au precizat aceleaşi surse.

Sursele citate au mai arătat că la nivelul coaliţiei urmează să fie elaborate textul unei noi legi privind alegerile parlamentare şi locale şi de modificare a legii privind statutul aleşilor locali.

Partidele din arcul guvernamental nu au discutat, luni dimineaţă, şi varianta de sistem de vot care ar putea fi aplicată în eventualitatea comasării alegerilor.

Surse din partid au declarat, pentru MEDIAFAX, că PDL vrea ca alegerile parlamentare şi cele locale să aibă loc simultan în data de 18 noiembrie 2012, propunere care va fi discutată în coaliţie împreună cu trecerea la uninominalul pur pentru legislative, conform discuţiilor purtate duminică la reuniunea PDL de la Parlament.

Cele mai citite

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...

Piedone împarte apa caldă a lui Nicușor: Apă caldă la borcan!

Cristian Popescu Piedone, candidatul la funcția de primar al Capitalei, a lansat o campanie neobișnuită împotriva actualului primar, Nicușor Dan, distribuind personal apa...

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă