8.4 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăSportBoagiu: Cer premierului Ponta să-i demită pe Fenechiu şi Şova

Boagiu: Cer premierului Ponta să-i demită pe Fenechiu şi Şova

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu i-a cerut, miercuri, premierului Victor Ponta să îi demită pe miniştrii Relu Fenechiu şi Dan Şova, susţinând că aceştia nu ştiu ce au de făcut “pe partea de infrastructură” şi că ar trebui “să se ducă acasă” şi să lase oameni competenţi în locul lor, informează Mediafax.

“Am cerut, miercuri, premierului Victor Ponta să îi demită pe miniştrii Relu Fenechiu şi Dan Şova pentru că ei nu ştiu ce au de făcut pe partea de infrastructură. Şi atunci mai bine se duc acasă şi lasă oameni competenţi, pentru că România nu are vreme de crescut politicieni care nu vor deveni maturi nici la 80 de ani”, a declarat presei, la Cluj-Napoca, Anca Boagiu.

Ea i-a reproşat ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional, Dan Şova, că nu a continuat contractul renegociat cu compania Bechtel, care cuprindea standarde clare privind costul unui kilometru de autostradă.

“Domnul Şova avea un contract renegociat cu compania Bechtel, cu clauze, cu tronsoane, nu avea decât să îl finanţeze şi să meargă mai departe cu licitaţiile. E un contract prin care s-a făcut o economie de şase miliarde de euro, în care standardul de cost a fost aplicat şi costul pe kilometru a devenit 6,9 milioane de euro, în loc de 23 de milioane de euro cât a costat un kilometru la un moment dat, un contract în care şase tronsoane pot fi relicitate fără niciun fel de restricţie, în care ai standarde şi ştii clar ce plăteşti, un contract în care constructorul nu primeşte bani doar pentru că respiră în România. Ar trebui să ne arate că nu are mintea viciată şi ştie de ce a acceptat să ocupe o funcţie publică. Ca să ocupi o astfel de funcţie, accepţi din start că munceşti pentru ţara ta. Dacă nu, ai varianta numărul doi, te duci acasă”, a spus Anca Boagiu.

Anca Boagiu a participat, miercuri, la Facultatea de Studii Europene a Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca la o şedinţă a Comisiei de Afaceri Europene a Senatului României, al cărei preşedinte este.

 

Cele mai citite

Ciolacu: Una dintre soluţii este o alianţă electorală sau politică între PSD şi PNL

Coaliţia de guvernare va lua miercuri deciziile cu privire la organizarea alegerilor, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, care a menţionat că una dintre soluţii...

A fost stabilit calendarul procesului dintre Pfizer și România

Ministerul Finanţelor a anunțat că a fost stabilit un calendar al procesului dintre Pfizer şi România, iniţiat pe tema vaccinurilor anti-COVID, iar în următoarele...

“Macarena” de la Erika Isac, subiect intens disputat. Ce se întâmplă cu această melodie

Piesa "Macarena" a trapperiței Erika Isac a provocat o amplă dezbatere pe rețelele de socializare, generând valuri de discuții și opinii împărțite în rândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă