14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportBlejnar: Domnul Ponta nu are nicio legătură cu sesizarea către DNA; Noi...

Blejnar: Domnul Ponta nu are nicio legătură cu sesizarea către DNA; Noi nu facem vendete politice

Sesizarea ANAF trimisă Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) privind un prejudiciu de 67 milioane de lei constatat la complexurile energetice Rovinari şi Turceni nu îl vizează pe preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marţi şeful Fiscului, Sorin Blejnar, citat de Mediafax.

 

Domnul Ponta nu are nicio legătură cu acest subiect. Noi nu facem vendete politice. Eu nu încerc sa-l asociez pe domnul Ponta cu aşa-zisul scandal de la Turceni şi Rovinari. Această sesizare nu îl vizează pe domnul Ponta„, a spus Blejnar.

Preşedintele ANAF a declarat pentru Mediafax că în perioada 2007-2009, cele două companii au denaturat veniturile, în sensul că au diminuat nejustificat veniturile şi au majorat cheltuielile, care au condus astfel la un prejudiciu de 67 milioane de lei, adică 16-17 milioane de euro.

Potrivit lui Blejnar sesizarea la DNA a fost făcut ca urmare a unui control financiar la cele două companii şi este îndreptată împotriva întregului proces.

„Nu există decât o sesizare generală care vizează activitatea generală desfaşurată în perioada 2007-2009”, a mai spus Blejnar.

El a mai arătat că sesizarea la DNA nu îl vizează direct nici pe senatorul PSD Dan Şova, care ar putea fi chemat ulterior la audieri, pentru declaraţii.

Mai multe televiziuni de ştiri au relatat că ANAF a trimis o sesizare Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în legătură cu preşedintele PSD, Victor Ponta, şi cu senatorul PSD Dan Şova, sesizarea vizând contracte cu complexurile Rovinari şi Turceni.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă