8.4 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăSportBlaga: Ponta arată un dispreţ total faţă de statul de drept şi...

Blaga: Ponta arată un dispreţ total faţă de statul de drept şi faţă de Curtea Constituţională

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, consideră că afirmaţia premierului Victor Ponta referitoare la intenţia acestuia de a participa la Consiliul European, chiar dacă judecătorii Curţii Constituţionale i-au dat dreptate preşedintelui, arată un “dispreţ total faţă de statul de drept”.

“Eu nu pot să nu constat decât un dispreţ total al domnului Ponta faţă de statul de drept. Nu am mai întâlnit – şi nu cred că s-a mai întâlnit în Europa şi în statele nemembre ale UE – un şef de Guvern care să trateze cu atâta dispreţ statul de drept, cu atâta dispreţ o instituţie fundamentală a statului de drept care este Curtea Constituţională”, a declarat Vasile Blaga, pentru MEDIAFAX.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, primului-ministru.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în legătură cu decizia Curţii Constituţionale privind reprezentarea la Consiliul European, că “preşedintele Băsescu a numit nişte oameni în CC care întotdeauna i-au îndeplinit dorinţele”.

“Din păcate acea majoritate din Curtea Constituţională care aparţine lui Traian Băsescu nu a făcut altceva decât să adauge la Constituţie, ceea ce nu este normal”, a mai spus Ponta.

Ponta a mai declarat că va merge, “evident”, la Bruxelles, la Consiliul European.

Premierul a spus că el crede că preşedintele Băsescu nu va merge la Bruxelles.

“Sper ca preşedintele să înţeleagă că acest veşnic conflict este împotriva intereselor României”, a spus Ponta.

Cele mai citite
00:00:37

VIDEO. Mama lui Navalnîi îi cere lui Putin să predea cadavrul fiului său

Ludmila Navalnaia, mama liderului rus de opoziție Alexei Navalnîi, care a murit, a cerut ca președintele Vladimir Putin să-i predea cadavrul fiului său pentru...

FCSB continuă să piardă din avansul față de Rapid! Roș-albaștrii au remizat alb cu „U” Cluj

FCSB a făcut un nou pas fals în Liga 1, după ce a remizat în deplasare cu Universitatea Cluj, scor 0-0, în epilogul etapei...

George Simion, parte din planul de destabilizare

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a afirmat luni seara că George Simion, președintele partidului extremist AUR din România, este implicat într-un efort de...
Ultima oră
Pe aceeași temă