10.3 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSportBlaga: Nu ţin la funcţia de preşedinte al Senatului, dar legea-i lege...

Blaga: Nu ţin la funcţia de preşedinte al Senatului, dar legea-i lege şi trebuie respectată

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că el nu ţine la funcţia de preşedinte al Senatului, dar “legea-i lege şi trebuie respectată”, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă vede posibilă revenirea sa la şefia Senatului în condiţiile în care alegerile parlamentare se apropie, Vasile Blaga a spus: “Care este problema? Legea-i lege şi trebuie respectată de către toţi cetăţenii României”.

Blaga a arătat că grupul parlamentar al PDL din Senat a depus la CCR o sesizare, care acum poate fi judecată pe fond de Curte şi care se referă la schimbarea preşedintelui Senatului.

“Grupul nostru din Senat a depus o sesizare ca să-l necăjească pe domnul Antonescu, glumesc, desigur. Ştiţi cum au evoluat lucrurile la începutul lunii iulie, după ce cu o săptămână în urmă liderii USL afirmau la toate emisiunile televizate că au o colaborare foarte bună cu mine şi în 3 iulie, pe un motiv pueril, că am fost ales preşedinte al PDL şi n-aş mai putea fi imparţial, astfel încât poate fi imparţial doar preşedintele PNL, am fost schimbat din funcţie. Eu nu ţin la funcţia respectivă, dar dorim ca în această ţară legea să fie respectată”, a explicat Vasile Blaga, înainte de şedinţa BPN al PDL.

PDL a depus o sesizare la CCR privind schimbarea lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului.

Citeşte şi:

Roberta Anastase: Am transmis conducerii PDL că NU consider oportună contestarea revocării mele la CCR

Ponta: Reinstalarea lui Blaga şi Anastase cu puţin înainte de alegeri nu poate fi decât ceva de râs

Voicu, despre sesizarea PDL: Deciziile CC sunt pentru viitor, contestaţiile se judecă o singură dată

Legea de aprobare a OUG 38/2012 privind modificarea atribuţiilor Curţii Constituţionale (CC) a fost declarată, miercuri, neconstituţională.

În 18 iulie, Senatul, forul decizional, adoptase legea de aprobare a OUG privind funcţionarea Curţii Constituţionale (CC) în varianta Camerei Deputaţilor.

Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 38/2012 a modificat competenţa Curţii Constituţionale, în sensul că nu se mai poate pronunţa pe deciziile Parlamentului.

Pe de altă parte, în 9 iulie, CC a admis sesizarea de neconstituţionalitate formulată de 67 de deputaţi aparţinând grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal şi constată că soluţia legislativă care exclude de la controlul de constituţionalitate hotărârile Parlamentului care afectează valori şi principii constituţionale este neconstituţională. PDL reclamase modificarea alin.(1) al art.27 din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale.

Cele mai citite

Ghiță Ciobanu speră la un ajutor pentru lână de 2 euro pe cap de oaie

Crescătorii de ovine tot mai speră să primească subvenția pentru lână, promisă aproape în fiecare an de oficialii de la Agricultură, dar care...

“Acordul comercial” de la München: jumătate de triliard de dolari, destinați industriei americane de război

Nimeni n-a sesizat atât contrastul, cât și asemănarea dintre München-ul toamnei anului 1938 și cel al iernii 2024. Dacă atunci, francezii și britanicii au...

Nou sondaj ECFR: “Războaie și Alegeri” oferă o analiză profundă a percepției publicului european față de războiul din Ucraina, în contextul politic global schimbător

Raportul "Războaie și Alegeri” (“Wars and Elections") de la ECFR oferă o analiză profundă a percepției publicului european față de războiul din Ucraina, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă