5.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSportBlaga: Nu ştiu dacă Ungureanu va candida la Bucureşti, săptămâna viitoare încheiem...

Blaga: Nu ştiu dacă Ungureanu va candida la Bucureşti, săptămâna viitoare încheiem discuţiile

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că “nu ştie încă” dacă Mihai Răzvan Ungureanu va candida la Bucureşti pentru un mandat de parlamentar şi a arătat că săptămâna viitoare vor fi încheiate discuţiile pe această temă în Alianţa de centru-dreapta, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă Mihai Răzvan Ungureanu va candida la Bucureşti pe listele alianţei, Blaga a răspuns: “Nu ştiu încă. Noi săptămâna viitoare cred că vom încheia discuţiile astea. Am cerut organizaţiilor noastre ca în cursul acestei săptămâni să avem noi candidaţii noştrii pe toate colegiile, să vedem unde vor avea dânşii, iar proporţia este cea care o vor da analizele sociologice”, a precizat Blaga.

Vasile Blaga a ezitat să spună unde va candida el pentru un nou mandat de parlamentar.

“Când o să anunţe domnul Ungureanu unde va candida, fiţi sigură că o să anunţ şi eu”, i-a răspuns Blaga unei ziariste care îi pusese o întrebare pe această temă.

De asemenea, Blaga îşi menţine poziţia diferită de cea a lui Mihai Răzvan Ungureanu şi anume că “traseiştii” nu au ce căuta pe listele pentru alegerile parlamentare, liderul PDL arătând că prin traseism îi înţelege pe cei care şi-au lăsat partidul la greu.

Citeşte şi:

Monica Macovei: În Alianţa România Dreaptă vrem parlamentari responsabili şi corecţi, nu arestaţi sau incompatibili

Codul Etic al Alianţei România Dreaptă. Macovei: Rolul meu e să aplic criteriile pentru candidaţii ARD. S-ar putea să existe supărări

Blaga a fost întrebat, înainte de şedinţa BPN al PDL, cum comentează faptul că Ungureanu spunea că traseismul nu este o problemă atât de importantă. “Eu înţeleg traseismul doar într-un singur fel: cei care-şi lasă partidul la greu. Şi nu sunt de acord cu lucrurile astea”, a precizat Blaga.

El a arătat că se va negocia pentru fiecare caz şi că nu se discută “pe oameni, ci pe principii”.

Întrebat dacă Ştefan Pirpiliu va mai candida pe listele alianţei după ce a plecat de la PDL la Iniţiativa de Centru-Dreapta a lui MRU, Vasile Blaga a răspuns: “Nu mă întrebaţi de nume. Vă rog să vă uitaţi în Sectorul 5 cum stăm”.

Blaga a mai spus că nu crede că vor fi probleme în legătură cu codul de etică aprobat în comisia condusă de Monica Macovei.

“Gândul” scria, recent, că liderii partidelor semnatare ale protocolului ARD au stabilit, de principiu, colegiile în care vor candida pe 9 decembrie, Vasile Blaga vizând o candidatură în Timiş, Aurelian Pavelescu şi Mihai Răzvan Ungureanu alegând Capitala, iar pentru Elena Udrea luându-se în calcul un colegiu din Neamţ.

Potrivit “Gândul”, liderii celor trei formaţiuni semnatare ale protocolului ARD au stabilit, de principiu, care sunt colegiile în care vor candida la parlamentarele din 9 decembrie.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, ales senator într-un colegiu din Bucureşti în 2008, ia în calcul foarte serios acum o candidatură în Timiş. Liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, se gândeşte să candideze într-un colegiu din Bucureşti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă