27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportBlaga: Măsurile economice ale PSD sunt "ultracomuniste"

Blaga: Măsurile economice ale PSD sunt “ultracomuniste”

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat marţi seară la B1TV că măsurile economice propuse de PSD sunt “ultracomuniste” şi că nu crede că electoratul liberalilor va accepta ca PNL să facă alianţă cu un partid care vine cu asemenea principii, potrivit NewsIn.

Blaga a făcut această afirmaţie în contextul unei pledoarii ca PDL şi PNL “să găsească resursele pentru un dezgheţ al relaţiilor dintre ele”. Fostul ministru a spus că deocamdată nu se pune problema unor discuţii pentru ca PNL să intre la guvernare, deoarece partenerii din coaliţie sunt “fideli”, dar a spus că “în sufletul lor” liberalii ar fi de acord cu măsurile Guvernului Boc, dar sunt nevoiţi să le respingă, mai ales la nivelul discursului public, din cauza resentimentelor din timpul guvernării Tăriceanu.

“Nu cred că niciodată PNL, asta cred eu, n-o să facă parte dintr-o alianţă cu PSD. La ce propune PSD acum, care este comunist, ultracomunist, adică măsuri pe care le propun şi care nu se pot susţine financiar, economic, prin nimic. Ei nu spun de unde să aducă banii de care au nevoie. E ultracomunist, populismul este una, ultracomunismul este alta. Eu nu cred astfel de măsuri vor fi acceptate de votanţii PNL şi eu cred că liderii PNL ştiu asta”, a subliniat Blaga.

Pe de altă parte, el a admis că a lucrat întodeauna bine, ca ministru, atât cu miniştrii liberali, cât şi cu pedesişti, mai puţin cu Victor Ponta. “În Guvern eu am fost extrem de loial fiecărui prim-ministru şi colegilor cu care am lucrat. Cât am fost în Guvernul Tăriceanu am colaborat foarte bine cu membrii Cabinetului Tăriceanu, am colaborat foarte bine şi cu miniştrii şi am şi spus la un moment dat, în Guvernul PDL-PSD, pe care eu nu mi l-am dorit. Mai puţin cu dl. Ponta”, a dezvăluit democrat-liberalul, care a mai spus că în cele nouă luni de guvernare PDL-PSD, actualul lider al PSD nu a venit la şedinţele Executivului mai mult de trei ori.

“Cu  dl. Ponta nu am avut o colaborare foarte bună în Guvern că nu venea. Dl Ponta nu cred că a fost la trei şedinţe de Guvern atâta timp cât a fost membru al Guvernului Boc. Îşi trimitea asistenta, sau secretara de stat, ce era, care acum am înţeles a fost promovată vicepreşedinte al organizaţiei de tineret a PSD (Ioana Pop, care a fost aleasă secretar general al tineretului, n.r., fina lui Ponta)”, a mai declarat Blaga. 

Cele mai citite

Putin depune jurământul pentru cel de-al cincilea mandat de președinte al Rusiei

Vladimir Putin depune jurământul de președinte al Rusiei, la începutul celui de-al cincilea mandat de șef al statului. Ceremonia se desfășoară la Moscova, la Palatul...

Cea mai valoroasă companie din România este Hidroelectrica

Cea mai valoroasă companie din România este Hidroelectrica, indică un studiu realizat de Visual Capitalist și preluat de site-ul termene.ro. Studiul prezintă cele mai valoroase...

O primărie din Buzău acuză ADS că a încheiat contracte ilegale

Primăria Comunei Vernești din județul Buzău se află în mijlocul unui scandal intens după ce a acuzat Agenția Domeniilor Statului (ADS) că a...
Ultima oră
Pe aceeași temă