12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSportBlaga i s-a plâns lui Boc de miniştrii care nu utilizează banii...

Blaga i s-a plâns lui Boc de miniştrii care nu utilizează banii de la UE

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, i-a spus, miercuri, premierului Emil Boc, în şedinţa Guvernului, că miniştrii Muncii, Educaţiei şi Sănătăţii nu au cerut bani pentru programe privind descentralizarea şi eficacitatea economică, ceea ce va duce la pierderea fondurilor UE destinate acestor domenii, potrivit Mediafax.

Ministrul a reclamat premierului neutilizarea banilor europeni în contextul în care, mai mulţi membri ai Cabinetului Boc au prezentat, în şedinţa Guvernului, stadiul absorţiei fondurilor europene.

Când i-a venit rândul lui Vasile Blaga să prezinte bilanţul, acesta a precizat că banii alocaţi programelor “Îmbunătăţirea eficacităţii organizatorice” şi “Sprijin pentru descentralizare”, componente ale axelor prioritare de dezvoltare finanţate de UE, nu sunt cheltuiţi.

“Vreau să spun că, pe acest program, beneficiarii sunt la masa asta”, i-a spus Blaga lui Boc, făcând trimitere directă la colegii săi, prezenţi la şedinţă, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi ministrul Muncii, Mihail Şeitan.

Ministrul a explicat că, din cele 56 de proiecte derulate de cele trei ministere, doar patru au devenit contracte. “Până în acest moment nu am nicio cerere de finanţare din partea ministerelor. Nu au nevoie de bani, îi dăm pe altele”, a spus Blaga.

“Da, la evaluare pe fonduri europene, 2011, mutăm banii în altă parte”, a răspuns Boc. Premierul le-a reproşat miniştrilor că nu au fost “suficient de percutanţi şi de duri” cu administraţiile locale şi cu firmele care gestionează proiecte europene. El a adăugat că ultimele date indică un ritm “extrem de scăzut” al absorbţiei fondurilor UE.

 

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă