26.5 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSportBlaga: Antonescu se face de râs. Nu va ajunge niciodată la Cotroceni

Blaga: Antonescu se face de râs. Nu va ajunge niciodată la Cotroceni

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, nu dă nicio şansă intenţiilor USL de a schimba componenţa Curţii Constituţionale pentru a putea demara suspendarea preşedintelui. “Crin Antonescu se face de râs”, a spus Blaga, potrivit ziare.com. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că în această săptămână, în cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului, USL ar putea depune şi chiar vota cererea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. Antonescu a arătat că miza sesiunii extraordinare este schimbarea judecătorilor Curţii Constituţionale, potrivit RTV.net.

 

“Nu văd cum ar putea schimba judecătorii. O eventuală decizie în Parlament va fi atacată imediat la CCR. Iar acolo, din nouă judecători, doar trei sunt propuşi de PDL, nu se poate zice că ne favorizează. Crin Antonescu se face de râs, nu este prima dată. Nu va ajunge niciodată la Cotroceni”, a spus Blaga, la B1 TV.

Liderul PDL a spus ca intentia de a-l suspenda pe Traian Basescu este menita sa acopere scandalul plagiatului lui Victor Ponta si lipsa de solutii economice a USL. “Vor sa abata atentia publica de la faptul ca nu guverneaza, nu au solutii. N-am primit la Parlament niciun act normativ referitor la guvernare, iar somajul a crescut cu 0,38%. Si mai vor sa impuste un iepure, au o problema de imagine cu plagiatul lui Victor Ponta”, a detaliat Blaga.

Pe de altă parte, Vasile Blaga a spus ca, pana la jumatatea lui august, se va inchega o alianta de dreapta, care sa faca fata atacului “stangii socialiste” asupra institutiilor statului.

“Vom incepe imediat discutiile de constituire a unei aliante cu Initiativa Civica de Centru Dreapta a lui Mihai Razvan Ungureanu si cu organizatii sau chiar partide. Avem experienta in astfel de constructii. Vom depune toate eforturile pentru a coagula tot ce inseamna dreapta si centru dreapta. Pana la jumatatea lui august vom avea program politic si program de guvernare. Am discutat deja cu Mihai Razvan Ungureanu pentru a participa la actiuni comune”.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că în această săptămână, în cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului, USL ar putea depune şi chiar vota cererea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, scrie Mediafax.

În acelaşi timp, liderul PNL a subliniat că se poate ajunge la suspendare dacă sunt întrunite condiţiile procedurale parlamentare, fiind necesar însă şi un răspuns al Curţii Constituţionale.

Antonescu a arătat că miza sesiunii extraordinare este schimbarea judecătorilor Curţii Constituţionale, apreciind că, în actuala componenţă, CCR “este o ruşine”

Miza principală, sub o formă sau alta, este intrarea în normalitate a Curţii Constituţionale. Mai explicit, înseamnă schimbarea componenţei acestei Curţi. Presupun, pe scurt, că parlamentul care a numit şase judecători din nouă are dreptul să-i revoce. (…) Eu, Crin Antonescu, consider că în actuala componenţă Curtea Constituţională este o ruşine”, a declarat liderul PNL.

 

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...

Liderii coaliției PSD – PNL discută listele pentru alegeri. Ar fi reanalizată și candidatura lui Cîrstoiu

Liderii coaliției de guvernare, PSD - PNL, au o ședință la mijlocul zilei de luni, 15 aprilie, în care ar urma să finalizeze listele...

BAT: Toleranță zero față de comercializarea produselor cu tutun și a țigărilor electronice către minori

BAT în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), demarează luna aceasta campania anuală „Alege Asumat un Comportament Comercial Curat”. Această inițiativă urmărește...
Ultima oră
Pe aceeași temă