10.1 C
București
miercuri, 22 martie 2023
AcasăSportFormula 1Bernie Ecclestone este acuzat de fraudă. Ce acuze i se aduc

Bernie Ecclestone este acuzat de fraudă. Ce acuze i se aduc

Fostul şef al Formulei 1, Bernie Ecclestone, a fost acuzat de fraudă pentru că nu a declarat autorităţilor fiscale britanice peste 400 de milioane de lire sterline, în active deţinute în străinătate, au anunţat luni procurorii, citaţi de Reuters.

Serviciul de urmărire penală al Coroanei a declarat că Ecclestone, în vârstă de 91 de ani, se confruntă cu o acuzaţie de fraudă prin fals în declaraţii.

„Acest caz vine în urma unei investigaţii penale complexe şi la nivel mondial a Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul HMRC”, a declarat Simon York, director la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Her Majesty’s Revenue and Customs (HMRC), conform businessmagazin.ro.

Prima audiere în cazul său urmează să aibă loc la 22 august la Westminster Magistrates Court din Londra.

Bernie Ecclestone, fostul șef din Formula 1, reținut pe aeroport

Bernie Ecclestone (91 de ani), fostul șef din Formula 1, a fost reținut în Brazilia pentru port ilegal de armă, în timp ce se îmbarca într-un avion privat cu destinația Elveția.

Poliția locală l-a oprit pe aeroport pentru un control de rutină, iar în urma unui control cu raze X autorităţile braziliene au descoperit în bagajul său un pistol LW Seecamp 32, scrie The Guardian, preluat de Gsp.ro.

Ecclestone, care a petrecut 40 de ani la conducerea Formulei 1 înainte de a se retrage în 2017, este căsătorit cu Fabiana Ecclestone, de origine braziliană, vicepreședinte al FIA și membru al Consiliului Mondial al Sporturilor cu Motor.

Conform sursei menționate anterior, la începutul lunii mai, aceștia au participat la mai multe evenimente în Brazilia, inclusiv la o cursă locală de mașini, într-o zonă rurală de lângă Sao Paulo și au avut o întâlnire chiar și cu triplul campion mondial Nelson Piquet.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Kelemen Hunor afirmă că rotația guvernamentală se poate face în patru – cinci zile

Vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR afirmă că, dacă se respectă Protocolul PSD-PNL, rotația guvernamentală se poate face în patru cinci zile, iar documentul...

Rusia va sărbători Ziua Victoriei, la Moscova, cu o paradă militară de 10.000 de oameni

Rusia va sărbători Ziua Victoriei, la Moscova, în anul 2023, cu o paradă militară la care vor participa 10.000 de oameni și 125 de...

Acoperitorii de pantofi igienici – soluția ideală pentru păstrarea curățeniei

În general, termenul de “aparat automat pentru acoperirea pantofilor” se referă la dispozitivele care includ materialele care acoperă pantofii pentru a preveni contaminarea cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă