18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportFormula 1Bernie Ecclestone este acuzat de fraudă. Ce acuze i se aduc

Bernie Ecclestone este acuzat de fraudă. Ce acuze i se aduc

Fostul şef al Formulei 1, Bernie Ecclestone, a fost acuzat de fraudă pentru că nu a declarat autorităţilor fiscale britanice peste 400 de milioane de lire sterline, în active deţinute în străinătate, au anunţat luni procurorii, citaţi de Reuters.

Serviciul de urmărire penală al Coroanei a declarat că Ecclestone, în vârstă de 91 de ani, se confruntă cu o acuzaţie de fraudă prin fals în declaraţii.

“Acest caz vine în urma unei investigaţii penale complexe şi la nivel mondial a Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul HMRC”, a declarat Simon York, director la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Her Majesty’s Revenue and Customs (HMRC), conform businessmagazin.ro.

Prima audiere în cazul său urmează să aibă loc la 22 august la Westminster Magistrates Court din Londra.

Bernie Ecclestone, fostul șef din Formula 1, reținut pe aeroport

Bernie Ecclestone (91 de ani), fostul șef din Formula 1, a fost reținut în Brazilia pentru port ilegal de armă, în timp ce se îmbarca într-un avion privat cu destinația Elveția.

Poliția locală l-a oprit pe aeroport pentru un control de rutină, iar în urma unui control cu raze X autorităţile braziliene au descoperit în bagajul său un pistol LW Seecamp 32, scrie The Guardian, preluat de Gsp.ro.

Ecclestone, care a petrecut 40 de ani la conducerea Formulei 1 înainte de a se retrage în 2017, este căsătorit cu Fabiana Ecclestone, de origine braziliană, vicepreședinte al FIA și membru al Consiliului Mondial al Sporturilor cu Motor.

Conform sursei menționate anterior, la începutul lunii mai, aceștia au participat la mai multe evenimente în Brazilia, inclusiv la o cursă locală de mașini, într-o zonă rurală de lângă Sao Paulo și au avut o întâlnire chiar și cu triplul campion mondial Nelson Piquet.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

Ultimul pas pentru operaționalizarea IMM Plus, îndeplinit

După aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Plus de către Comisia Europeană la 9 aprilie a.c., a fost publicat Ordinul comun care stabilește...
Ultima oră
Pe aceeași temă