7.3 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSportBerceanu posibil să preia funcţia de vicepreşedinte al Senatului, în locul lui...

Berceanu posibil să preia funcţia de vicepreşedinte al Senatului, în locul lui Boagiu

Radu Berceanu ar urma să revină în funcţia de vicepreşedinte al Senatului, deţinută în prezent de Anca Boagiu, după ce aceasta va prelua portofoliul Transporturilor, au declarat surse din PDL pentru Mediafax.

 

Premierul Emil Boc a anunţat, joi seară, după şedinţa Colegiului Director al PDL, că Anca Boagiu este propusă pentru funcţia de ministru al Transporturilor, în locul lui Radu Berceanu. Boc a precizat că Radu Berceanu şi-a depus mandatul de ministru pentru a-şi pune experienţa în cadrul partidului.

Surse din partid au declarat, pentru MEDIAFAX, că va avea loc o rocadă între Berceanu şi Boagiu, actualul ministru al Transporturilor urmând să revină în funcţia de vicepreşedinte al Senatului, deţinută în prezent de Anca Boagiu.

Conform surselor citate, numirea lui Berceanu în conducerea Senatului va fi făcută având în vedere experienţa sa parlamentară, acesta fiind membru în Legislativ, neîntrerupt, din 1990 până în prezent – deputat până în 2004 şi apoi senator.

În prezent, Berceanu este membru în Comisia pentru drepturile omului din Senat. Radu Berceanu este membru al PDL şi lider al organizaţiei judeţene Dolj încă de la înfiinţarea partidului.

Radu Berceanu a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Senatului în legislatura anterioară.

Numele lui Radu Berceanu a fost vehiculat pentru preluarea preşedinţiei Senatului, la momentul când PDL a încercat debarcarea lui Mircea Geoană din această funcţie.

Senatorii şi-au ales, miercuri, conducerea pentru sesiunea de toamnă, Anca Boagiu fiind desemnată vicepreşedinte al acestui for legislativ, ca şi în sesiunea precedentă.

Cele mai citite

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu nu au luat o decizie privind un candidat comun PNL PSD la Primăria Capitalei

Liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, încă nu au luat o decizie privind un posibil candidat comun PNL şi PSD la Primăria Capitalei...

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă