32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportBăsescu: Votul în cazul Ridzi o aşează pe aceasta în categoria Năstase...

Băsescu: Votul în cazul Ridzi o aşează pe aceasta în categoria Năstase şi pe PDL în categoria PSD

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că respingerea cererilor justiţiei în cazul Ridzi reprezintă o abordare care face foarte mult rău fostului ministru, pentru că o aşează în categoria Adrian Năstase, dar şi PDL, pentru că îl aşează în categoria PSD, informează agenţia Mediafax.

“A fost subiect de discuţie la întâlnirea din alianţă. Eu pot să înţeleg, pentru că nici eu nu sunt construit din piatră sau din oţel, sunt om şi eu ca oricare, opţiunea sentimentală a colegilor – Monica Ridzi după ce s-a aprobat, pentru că există aprobarea pentru urmărirea penală… Este un dosar în plină desfăşurare. S-a cerut o extindere pentru o inspecţie într-un calculator pe care l-ar fi folosit… Nu se pune problema că dosarul Ridzi ar fi blocat”, a declarat Traian Băsescu la RRA.

El a adăugat că fostul ministru al Tineretului şi Sportului are probleme de sănătate şi de familie.
“Am discutat şi la întâlnirea cu partidele din coaliţie. După ce a încheput ancheta penală, Monica Ridzi a avut o naştere, un copil cu deficienţe, stă în spital pentru o boală extrem de gravă… Înteleg mai ales că este extrem de nejustificată această extindere, atât timp cât seful IT este în anchetă şi au suspectat un interes al procurorului. Eu reproduc explicaţiile lor. Nu justifică însă slăbiciunea. Când e vorba de interesul naţional, politicianul nu poate fi sentimental”, a mai spus şeful statului.

El a precizat că decizia Parlamentului îi face mult rău lui Ridzi.

“Este o abordare care face foarte mult rău şi Monicăi Ridzi, pentru că o aşează în categoria Adrian Năstase, PDL, pentru că îl aşează în categoria PSD şi face şi foarte mult rău României, pentru că a readus Parlamentul în vizorul instituţiilor care nu au voinţă politică în lupta împotriva corupţiei. Nu poţi să explici la Bruxelles că a fost o abordare sentimentală”, a spus Băsescu.

Plenul Camerei a respins, marţi, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, cu 110 voturi “împotrivă”, 109 voturi “pentru” şi trei abţineri, precum şi cererea de extindere a cercetării penale, cu 109 voturi “împotrivă”, 99 voturi “pentru” şi 14 abţineri.

Deputatul PDL, fost ministru al Tineretului şi Sporturilor, Monica Iacob Ridzi, a cerut, marţi, plenului Camerei Deputaţilor, să ţină cont de votul Comisiei juridice, care a votat împotriva adoptării cererilor DNA privind încuviinţarea percheziţiei informatice şi extinderea urmăririi penale.

Cele mai citite

Cel mai persistent parfum pentru femei

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Sergio Ramos va părăsi Sevilla

Sevilla FC a anunțat luni că fundașul central Sergio Ramos, în vârstă de 38 de ani, va părăsi clubul la sfârșitul acestui sezon. Ramos,...

Premierul Marcel Ciolacu și prim-ministrul Statului Liber Bavaria, Markus Söder, vor coordona prima ședință comună de guvern România-Bavaria

Premierul Marcel Cioacu se află, începând de astăzi, într-o vizită oficială de două zile în Landul Bavaria, Germania, în contextul marcării a 25 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă