25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportBăsescu trimite Parlamentului, spre ratificare, acordul preventiv încheiat cu FMI

Băsescu trimite Parlamentului, spre ratificare, acordul preventiv încheiat cu FMI

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul privind prin care supune spre ratificare Parlamentului scrisoarea de intenţie cu FMI semnată de autorităţile române la Bucureşti la 10 martie şi aprobată de boardul instituţiei internaţionale la 25 martie, privind noul acord, de tip preventiv, scrie Mediafax.

Totodată, Băsescu a semnat un decret privind supunerea spre ratificare Parlamentului a două scrisori de intenţie încheiate cu FMI prin vechiul acord.

În luna martie, România a prelungit programul cu FMI printr-un acord de circa 3,5 miliarde de euro, pe doi ani, de tip preventiv, ceea ce presupune că banii nu vor fi accesaţi decât în situaţii de urgenţă. Înţelegerea este însoţită de un sprijin preventiv de 1,5 miliarde euro de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondială.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale s-a aflat la Bucureşti în perioada 20 iulie – 1 august pentru a doua evaluare a acordului preventiv şi a modului în care au fost îndeplinite ţintele stabilite pentru prima jumătate a acestui an.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă