13 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSportBăsescu, supărat pe Boc: De acum încolo, faceţi ce vreţi!

Băsescu, supărat pe Boc: De acum încolo, faceţi ce vreţi!

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc au avut, joi dimineaţă, o întâlnire la reşedinţa şefului statului din cartierul Primăverii, au declarat surse oficiale citate de Mediafax.

Băsescu a pledat, din nou, pentru remanierea profundă a Guvernului, însă liderul PDL a spus că partidul nu vrea aşa ceva, la care şeful statului a replicat: “De acum încolo, faceţi ce vreţi”, scrie “Gândul”.

Boc s-a dus, joi dimineaţă, la Cotroceni, pentru a-i prezenta şefului statului lista de miniştri care urmează să fie remaniaţi. Conform unor surse din partidul de guvernământ, citate de “Gândul” , de pe lista lui Boc au lipsit “greii” Adrian Videanu şi Radu Berceanu.

Pe lângă remanierea “soft”, din care lipsesc nume din tripleta BVB, Boc a venit şi cu propunerea de schimbare a lui Vlădescu, susţinut de preşedintele Băsescu. Premierul ar fi invocat faptul că ministrul Finanţelor este cel mai detestat de partid şi că Berceanu, Videanu şi Blaga au, dimpotrivă, susţinere în teritoriu şi în Parlament.

Imediat după discuţia cu Băsescu, Boc a plecat la partid să discute numele noilor miniştrii cu câţiva dintre liderii PDL. Până acum, s-ar fi stabilit doar ca, la Ministerul Comunicaţiilor, să fie nominalizat Sorin Mândruţescu, şeful Oracle Romania , scrie “Gândul”.

Cele mai citite

Suma colosală necesară pentru reconstrucţia Ucrainei

Banca Mondială şi Comisia Europeanã au publicat un nou raport privind suma necesarã pentru reconstrucția Ucrainei, document în care se estimează cã noile...

Rusia va ieși dintr-un acord cu Marea Britanie prin care britanicii pescuiau în Marea Barents

Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului federal) a denunţat miercuri un acord între Uniunea Sovietică şi Marea Britanie care permitea pescarilor...

Peste 1000 de persoane la înmormântarea președintelui CJ Vrancea, Cătălin Dumitru Toma

Peste 1.000 de persoane l-au condus, joi, pe ultimul drum pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, care a fost înmormântat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă