12.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSportBăsescu şi Ponta au discutat la Cotroceni despre numirea lui Silaghi la...

Băsescu şi Ponta au discutat la Cotroceni despre numirea lui Silaghi la Transporturi

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta s-au întâlnit, marţi, la Palatul Cotroceni, să discute şi despre o eventuală numire a lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, transmite Mediafax.

Discuţia a avut loc după întrevederea şefului statului cu directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, au declarat surse oficiale.

Şi premierul Ponta s-a întâlnit, luni seara, cu directorul FMI.

Preşedintele Băsescu a declarat marţi la întâlnirea cu directorul general al FMI, Christine Lagarde, că România are nevoie să fie asistată încă doi ani, arătând că ţara noastră a reuşit să finalizeze al doilea acord cu FMI, deşi au fost câteva probleme, dar au fost depăşite.

Autorităţile au precizat anterior că doresc ca noul acord să fie încheiat pentru o perioadă de doi ani.

Discuţia dintre preşedinte şi premier a avut loc în contextul în care PNL urmează să anunţe o propunere pentru conducerea Ministerului Transporturilor.

Citeşte şi Ovidiu Silaghi, înainte de decizia PNL pentru Transporturi: “Am emoţii”

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat speranţa, luni, ca numirea unui nou ministru al Transporturilor să aibă loc “zilele astea”, el precizând că a avut pe această temă o convorbire telefonică cu liderul PNL, Crin Antonescu, şi că va face propunerea către şeful statului după o decizie a PNL.

Întâlnirea avută cu preşedintele a fost confirmată de premierul Victor Ponta, care a precizat că subiectul principal al discuţiei a fost noul acord cu FMI, dar că a dorit, cu această ocazie, să îl informeze pe şeful statului şi despre faptul că este posibil ca PNL să îl propună pe Silaghi pentru postul de ministru al Transporturilor.

“Am avut o discuţie informală pe tema viitorului ministru, pentru că ştiam că este posibil ca astăzi colegii liberali să îl propunî pe Silaghi. Preşedintele a spus că se gândeşte, nu a respins varianta numirii lui Silaghi, nici nu a zis că acceptă, ci doar că, probabil până la sfârşitul săptămânii, va avea un punct de vedere”, a spus Ponta la RTV.

Până la această oră, PNL nu a anunţat o decizie în privinţa Ministerului Transporturilor.

Cele mai citite

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...

Iuliana Demetrescu, în brigada finalei Ligii Națiunilor la fotbal feminin

Arbitrul român Iuliana Demetrescu va face parte din brigada care va conduce finala mare a Ligii Națiunilor la fotbal feminin, dintre Spania și Franța,...

Plăți instant în toată Uniunea Europeană! Cât vor costa tranzacțiile

Băncile din Uniunea Europeană vor fi obligate să ofere clienților plăți instant în toate țările membre, iar prețul plătit de către aceștia să...
Ultima oră
Pe aceeași temă