19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportBasescu: Referendumul este o lectie, inclusiv pentru mine

Basescu: Referendumul este o lectie, inclusiv pentru mine

"Romania, prin procentul pe care l-a realizat, se afla imediat dupa Ungaria", a declarat presedintele Traian Basescu, duminica noapte, la Palatul Cotroceni. Basescu a tras un semnal de alarma in ceea ce priveste participarea scazuta, declarand ca ea reflecta o lipsa de incredere a romanilor in clasa politica.

In privinta referendumului, seful statului a spus ca "se constituie intr-o lectie inclusiv pentru mine, dar nu voi inceta sa cred si sa sustin ca romanii doresc primenirea clasei politice". Presedintele a precizat ca 89% dintre cei care au votat astazi la referendum, au votat "DA". "Nucleul dur interesat de viata societatii, cei aproape 30% dintre romani aflati la vot, sustin schimbarea codului de alegere a parlamentarilor" si niciun om politic responsabil nu poate face abstractie de acest lucru, a precizat Basescu.

"Cei 5 milioane de romani care au fost astazi la vot si cei 4,2 milioane care au votat pentru votul uninominal in doua tururi, vor avea un profund sentiment de frustare sa vada ca nimic nu s-a schimbat. Imi reprosez ca nu am alocat mai mult timp sa explic de ce e important sa se voteze", a declarat Basescu.
In ceea ce priveste rezultatele la euroalegeri, Basescu a declarat ca romanii au confirmat faptul ca avem de-a face cu o guvernare nedemocratica, de doar 20%. "Votul la euroalegeri probeaza ca Guvernul are o sustinere parlamentara minoritara, de circa 20%".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă