27.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportBăsescu reactivează Comisia prezidenţială pentru agricultură

Băsescu reactivează Comisia prezidenţială pentru agricultură

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decizia prin care Comisia prezidenţială pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România îşi reia activitatea.

Comisia îşi păstrează componenţa iniţială, iar preşedinţia ei va fi asigurată în continuare de Valeriu Steriu, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale remis miercuri România liberă.

“Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 22 aprilie a.c., Decizia privind reluarea activităţii Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România”, se arată în documentul citat.

Comisia urmează să finalizeze raportul privind politicile publice de dezvoltare a agriculturii până la data de 30 iunie, când, potrivit, deciziei, îşi va înceta activitatea.

Valeriu Steriu este deputat UNPR, ales în circumscripţia electorală 12 Călăraşi. El a fost deputat şi în legislatura 2008-2012, iar în 2004-2008 a fost senator.

Citeşte şi Constantin: Aeroportul Otopeni a primit subvenţie pentru păşune. Facem o “listă neagră”

Între 2001 şi 2004 a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii pe probleme de integrare europeană şi internaţionale.

În perioada 2008-2010, Steriu a fost preşedintele Departamentului de agricultură al PSD, iar în 2011 a condus Comisia prezidenţială pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii.

Comisia a fost înfiinţată de către Traian Băsescu în iulie 2009, fiind condusă atunci de către Dacian Cioloş, în prezent comisar european pentru Agricultură.

Citeşte şi CE a pregătit o strategie pentru pregătirea împotriva dezastrelor naturale sau a celor provocate de om

Potrivit deciziei de la acea vreme, misiunea comisiei, din care făceau parte cadre didactice, reprezentanţi ai patronatelor şi sindicatelor din domeniu, ai staţiilor şi institutelor de cercetare, era elaborarerea a unei strategii în agricultură, similară celor elaborate de comisiile de la Cotroceni în domeniile educaţie sau sănătate.

Cele mai citite

Liderii UE negociază atribuirea “top jobs”, cele mai înalte posturi din UE. Ursula von der Leyen are mari șanse să fie reconfirmată în fruntea...

Liderii celor 27 de ţări membre ale UE dezbat luni seara la Bruxelles atribuirea "top jobs", cele mai înalte posturi din UE, cu o...

La un pas de tragedie: Un avion al Southwest Airlines a efectuat o manevră periculoasă la aterizare în Hawaii

Un avion de pasageri al Southwest Airlines a dat emoții pasagerilor după ce a efectuat o manevră periculoasă în apropierea aeroportului din Hawaii. Aparatul...

Nicolae Stanciu, după victorie cu 3-0. “Ce am trăit azi nu se mai poate repeta”

Căpitanul echipei naționale de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a declarat, luni, după victoria impresionantă cu 3-0 împotriva Ucrainei în meciul de debut de...
Ultima oră
Pe aceeași temă