22.8 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSportBăsescu: Ponta nu are nicio şansă să câştige Preşedinţia; stânga nu poate...

Băsescu: Ponta nu are nicio şansă să câştige Preşedinţia; stânga nu poate bate dreapta unită

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că premierul Victor Ponta nu are nicio şansă să ajungă preşedintele României, pentru că stânga, singură, nu va putea bate dreapta, dacă dreapta este destul de înţeleaptă să se unească, potrivit Mediafax.

"Sincer, cred că nu are nicio şansă să ajungă preşedintele României, pentru că stânga, singură, nu va putea să bată dreapta, dacă dreapta este sufiecient de înţeleaptă să se unească", a declarat şeful statului la Adevărul Live.

Preşedintele a spus că nu îi dă nicio şansă lui Victor Ponta pentru că "acum, dacă punem cifrele partidelor care se revendică de dreapta şi centru-dreapta, cu cifrele socialiştilor, USD, constatăm că procentul cumulat al procentelor de dreapta este mai mare".

"Ponta nu va putea vorbi credibil de două lucruri fundamentale, în care cel puţin unul este extrem de important pentru România. Nu va putea vorbi credibil de lupta anticorupţie, pentru că el este apărătorul mafiilor locale şi al baronetului, şi Ponta nu va putea vorbi credibil de creare de locuri de muncă pentru tineri", a mai afirmat şeful statului.

Preşedintele a menţionat că aceste două teme sunt fundamentale pentru ceea ce urmează să se întâmple în România în perioada următoare, şi a arătat că România are 5 miliarde de euro alocaţi de Uniunea Europeană pentru crearea de locuri de muncă şi 450 milioane de euro pentru IMM-uri, şi nu s-a văzut nimic, iar "locurile de muncă au scăzut de când a venit el la putere".

Citește și: Băsescu, către români: Nu aduceţi la Cotroceni un om dependent de baroni, va baroniza ţara

Despre relaţia cu Statele Unite, preşedintele Băsescu a declarat că premierul Victor Ponta s-a decredibilizat, o dată prin "lovitura de stat" şi, în ultima vreme, "apărând baronii".

"Mesajul dat şi de vicepreşedintele Biden ieri şi de Victoria Nunland, cu două trei săptămâni înainte, şi de Kerry, a fost legat de corupţie. (…) Într-adevăr, statele bântuite de corupţie sunt şi vulnerabile. Un stat în care partidul lui Ponta ar acapara şi Preşedinţia ar însemna o Preşedinţie controlată de baronimea locală, ceea ce îl va face foarte vulnerabil în deciziile de politică externă, de securitate, etc", a mai spus Traian Băsescu.

Cele mai citite

Modificări ale traseelor tramvaielor de pe Calea Moșilor

Începând de duminică, 14.04.2024, STB SA va aplica măsura de reorganizare a liniilor de tramvai care funcționează în zona istorică de pe Calea Moșilor,...

Cetățean turc, reținut în cazul cadavrului găsit lângă A1

Un cetăţean turc a fost reţinut pentru 24 de ore în cazul cadavrului unei femei găsit în urmă cu câteva zile la ieşirea de...

Modificări ale traseelor tramvaielor de pe Calea Moșilor

Începând de duminică, 14.04.2024, STB SA va aplica măsura de reorganizare a liniilor de tramvai care funcționează în zona istorică de pe Calea Moșilor,...
Ultima oră
Pe aceeași temă