14.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSportBăsescu, lui Haşotti: Vă mulţumesc pentru că aţi luat în serios o...

Băsescu, lui Haşotti: Vă mulţumesc pentru că aţi luat în serios o solicitare legitimă

Preşedintele Traian Băsescu i-a mulţumit, luni seară, lui Puiu Haşotti, la depunerea jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Culturii, pentru că “a luat în serios o solicitare legitimă”, referindu-se la cererea privind declaraţia pe propria răspundere despre faptul că nu a plagiat, scrie Mediafax.

“Domnule ministru Haşotti, vă felicit pentru desemnarea în funcţie. Vă mulţumesc pentru că aţi luat în serios o solicitare legitimă”, i s-a adresat şeful statului lui Haşotti.

“Vă doresc în modul cel mai sincer succes. Activaţi într-un minister extrem de important pentru consolidarea identităţii noastre, într-o Europă care devine tot mai unitară, şi mai legată şi mai fără frontiere şi succesul dumneavoastră nu poate fi decât şi succesul României”, i-a mai spus Băsescu ministrului Haşotti.

La ceremonia de la Cotroceni au participat preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Vasile Blaga şi Roberta Anastase, consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu, Iulian Fota şi Bogdan Mănoiu.

De asemenea, au fost prezenţi ministrul Finanţelor Publice, Florin Georgescu, ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, precum şi liderul grupului PSD de la Senat, Ilie Sârbu.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretele prin care se ia act de demisia lui Mircea Diaconu din fruntea Ministerului Culturii şi prin care senatorul PNL Puiu Haşotti este numit în funcţia de ministru.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că dacă preşedintele Traian Băsescu nu îl va învesti luni pe Puiu Haşotti la Cultură, fără nicio declaraţie despre lucrările acestuia, atunci va cere parlamentarilor PNL declanşarea procedurii de suspendare a şefului statului.

“Dacă Băsescu nu semnează, luni, investirea lui Puiu Haşotti, voi cere parlamentarilor PNL iniţierea procedurii de suspendare”, a anunţat Antonescu.

Băsescu îi ceruse premierului Ponta, în contextul acuzaţiilor de plagiat care au vizat, recent, memrbri ai Guvernului,ca Haşotti să declare pe propria răspundere că nu a plagiat la teza de doctorat sau la alte lucrări ştiinţifice. Haşotti a răspuns că va da această declaraţie “cu zâmbetul pe buze”, însă apoi liderii USL Antonescu şi Ponta au criticat vehement cererea lui Băsescu, ameninţând cu suspendarea dacă şeful statului nu îl învesteşte în funcţia de ministru pe senatorul liberal.

Cele mai citite

Studiu: De ce preferă firmele românești să nu acceseze beneficiile fiscale

Companiile româneşti nu se arată prea dornice să acceseze beneficiile fiscale acordate prin lege, cel mai des invocat motiv fiind complexitatea legislativă şi teama...

Inchiziția lui Putin retrage autori clasici de pe rafturi!

Rusia lui Putin coboară, pe zi ce trece, în infernul unei dictaturi detestabile. Sunt retrase peste 250 de titluri de cărți de la...

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...
Ultima oră
Pe aceeași temă