21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportBasescu lanseaza o noua "bomba": am o caseta compromitatoare cu Geoana

Basescu lanseaza o noua „bomba”: am o caseta compromitatoare cu Geoana

Traian Basescu a declarat in premiera, la OTV, vineri seara, ca nu a vrut sa foloseasca in aceasta campanie o caseta compromitatoare cu contracandidatul sau, Mircea Geoana, pe care i-o va preda personal pe 7 decembrie. Despre continutul acestei inregistrari, seful statului s-a rezumat doar sa spuna ca va oferi detalii dupa alegeri. El a precizat ca a cerut staff-ului sau de campanie sa nu foloseasca aceasta caseta, in caz contrar si-ar fi anuntat retragerea din cursa prezidentiala.

 

Basescu a motivat ca nu a fost interesat sa foloseasca materiale compromitatoare venite din interiorul PSD, un partid in care "membrii se filmeaza intre ei si apoi se santajeaza reciproc". Presedintele a lasat astfel sa se inteleaga ca materialul video cu Mircea Geoana intr-o ipostaza compromitatoare i-ar fi fost livrat chiar din interiorul PSD.

 

O alta dezvaluire facuta de seful statului se refera la faptul ca s-a intalnit, in timpul mandatului sau, doar o singura data cu Sorin Ovidiu Vantu in casa unui prieten, unde a venit omul de afaceri. Presedintele a oferit si o posibila explicatie pentru campania mediatica negativa la adresa sa facuta pe anumite televiziuni si a declarat, referindu-se la Vantu: "Eu nu pot sa ma implic in ce vrea el si el incepe atacurile pe televiziune". Totodata, Basescu a recunoscut ca s-a intalnit si in parcarea de la Tancabesti, cand venea de la munte, dar pe vremea cand nu era presedinte. Intrebat daca a fost ajutat de Vantu in campania din 2004, Basescu a negat categoric acest lucru, admitand "Daca m-a ajutat cineva, a fost Evenimentul Zilei, care s-a dedicat sustinerii mele fara sa le cer acest lucru".

 

In legatura cu posibila acuzatie de viol, lansata pe blogul unui jurnalist de la Antena 3, care a renuntat sa mai difuzeze caseta la terminarea unui ultimatum de 24 de ore, Traian Basescu a precizat ca semnul de pe fata nu are legatura cu nici un viol (in perioada in care se sustinea ca ar fi participat la viol in Constanta de fapt era in Moldova la studii). Seful statului a explicat ca se poate demonstra cu probe ca taietura de pe obraz provine de la extirparea unui lipom, un punct de grasime sub piele, interventie micro-chirurgicala efectuata in anul 1998 la policlinica Spitalului Elias.

 

In aceeasi emisiune, Basescu a dezvaluit, totodata, ca stia de arestarea la Jakarta a lui Nicolae Popa, urmarit general in cazul Gelsor, cu cinci zile inainte de producerea evenimentului, la aceasta operatiune speciala fiind agrenate institutiile specializate ale statului, serviciile secrete si parchetul. In context, presedintele a vrut sa sublinieze faptul ca prelungirea pasaportului lui Popa s-a facut inainte ca Mircea Geoana sa devina ministru de Externe, precizand ca este de datoria sa sa corecteze aceste informatii, chiar daca ar fi putut sa le foloseasca impotriva candidatului PSD. Seful statului a mai spus ca in mod categoric Geoana este controlat de Vantu si a recunoscut ca miercuri seara fost avertizat de SPP ca este urmarit si el de paparazzi.

 

Pe tema intalnirii nocturne de miercuri seara dintre Geoana si Vantu, Traian Basescu a declarat tot vineri seara, in emisiunea "Nasul" de la B1TV, ca alegatorii au vazut relatia de subordonare dintre candidatul la prezidentiale Mircea Geoana si omul de afaceri. "Intre Sorin Ovidiu Vantu si Mircea Geoana exista o relatie de subordonare, va amintiti cand el a spus nu e adevarat ca s-au intalnit in Delta, iar la cateva ore iese Vantu si spune 'l-am chemat in Delta si a venit'. Deci 'seful' a iesit la propria televiziune si a spus: 'Mai baiatule, sa nu mai spui altadata asa ceva'", a declarat presedintele. In opinia sa, "Sorin Ovidiu Vantu e un tip avid de putere, vrea sa aiba nu numai putere economica, ci si putere politica", iar relatia unui om politic cu cei din lumea afacerilor nu este de criticat in mod normal, totul este insa "la ce te angajezi si in schimbul a ce".

Din acest punct de vedere, Basescu crede ca Geoana ar fi facut totusi un angajament fata de Vantu, in conditiile in care cu doar 24 de ore inainte fusese arestat in Jakarta Nicolae Popa, martor principal in dosarul FNI. "A mintit la dezbatere. Cum sa spui ca nu stii cine e Nicolae Popa ? S-a facut un tam-tam in presa urias dupa ce a fugit din tara, dupa condamnare.  Puteam, dar nu am vrut sa se termine emisiunea acolo, in acel mod", a atentionat seful statului, explicand ca banuieste ca Mircea Geoana ar urma, in cazul in care ajunge presedinte, sa intervina in Dosarul FNI.

"Dupa discutii cu Sorin Ovidiu Vantu, Mircea Geoana face declaratie publica de inlocuire imediata a procurorului Kovesi. Daca spunea de Morar, ziceam e un gand vechi, ca sa scape de Morar. Dar dosarul lui Popa nu se afla la DNA ci la Parchetul General, la Directia de lupta impotriva crimei organizate. De cateva zile eram informat si se stia ca toate structurile statului erau concentrate pe arestarea lui Popa in Indonezia. Impresia mea a fost ca Mircea Geoana pregateste momentul in care o va schimba pe Kovesi pentru a pune capat extinderii dosarului lui Nicolae Popa", a mai spus Basescu. 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă