12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportBăsescu la Miercurea Ciuc: Am venit să-i încurajez pe români

Băsescu la Miercurea Ciuc: Am venit să-i încurajez pe români

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Miercurea Ciuc, după slujba de Înviere, oficiată la Catedrala Arhiepiscopală Ortodoxă “Sfântul Nicolae”, că a vut să vină aici pentru că a apreciat că românii trebuie să fie încurajaţi şi trebuie să simtă solidaritatea.

Preşedintele Traian Băsescu a asistat, sâmbătă noaptea, alături de soţia sa, Maria, şi de fiica cea mică, Elena, la slujba de Înviere oficiată la Catedrala Arhiepiscopală Ortodoxă “Sfântul Nicolae” din Miercurea Ciuc.

Ahiepiscopul Covasnei şi Harghitei, Înalt Preasfinţitul Ioan Selejan, care a oficiat slujba, i-a mulţumit preşedintelui Traian Băsescu că s-a “ostenit” să vină în Harghita împreună cu familia şi a menţionat că este o mare sărbătoare pentru românii din această zonă.

Traian Băsescu a fost primul care a primit lumină din partea IPS Ioan , după care a dat lumină unor persoane aflate la ieşirea din Catedrală.

La finalul slujbei mici de Înviere, mulţimea a înconjurat de trei ori, alături de preşedintele Traian Băsescu şi familia sa, Catedrala Arhiepiscopală, iar în acest ritual li s-au alăturat şi credincioşii de la o altă biserică ortodoxă din Miercurea Ciuc.

La sfârşitul procesiunii, Băsescu a fost dus, alături de familie, de IPS Ioan într-o încăpere aflată la subsolul Catedralei, invitându-i să ciocnească un ou roşu şi să guste câteva bucate tradiţionale.

La ieşire, preşedintele Traian Băsescu a declarat că a vrut să vină aici pentru că a apreciat că românii trebuie să fie încurajaţi şi trebuie să simtă solidaritatea.

“Am vrut să vin aici pentru că am apreciat că românii trebuie să fie încurajaţi şi trebuie să simtă solidaritatea. Pentru toţi am un cuvânt, le doresc sănătate, bucurie şi ortodocşilor şi romano-catolicilor şi evreilor care săptămâna aceasta au şi ei o sărbătoare care se suprapune la 47 de ani cu Paştele nostru. Avem toţi motive de bucurie, de linişte şi de încredere”, a spus Băsescu.

Întrebat cum se simte după ce a luat Lumina Sfântă, şeful statului a spus: ” E un sentiment de împăcare cu mine, sentiment pe care cred că îl au toţi oamenii în momentul în care primesc Lumină în noaptea de Paşti”.

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu şi familia sa au plecat de la Miercurea Ciuc. Potrivit unor surse neoficiale, acesta ar urma să se întoarcă în staţiunea prahoveană Sinaia, unde, de altfel, şi-a petrecut şi noaptea de vineri spre sâmbătă, la Castelul Foişor. Preşedintele a ajuns la Sinaia vineri, însoţit de aproximativ 20 de persoane.

Traian Băsescu şi-a petrecut la Sinaia şi sărbătorile de iarnă, iar anul trecut, de Paşte, acesta s-a aflat în Bucovina.

 

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Turcia întârzie încheierea acordului de deminare în Marea Neagră între România, Bulgaria și Ucraina

Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă