25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportBăsescu: INS minte prin omisiune. Este a treia instituție care ”capotează” sub...

Băsescu: INS minte prin omisiune. Este a treia instituție care ”capotează” sub presiune politică, după Avocatul Poporului și CNA

Traian Băsescu a declarat, joi, că Institutul Național de Statistică a lansat o minciună prin omisiune privind recesiunea tehnică şi a acuzat instituţia că se află cub control politic, după Avocatul Poporului și CNA.

”Văd că și INS, care a lansat o minciună prin omisiune, revine și își aduce aminte că a folosit un formular standard din 2009. Cum e posibil să ne spună UE că am intrat în recesiune și nu Institutul de Statistică al țării noastre?! E a treia instituție care capotează sub presiune politică, după Avocatul Poporului și CNA”, a declarat șeful statului.

Citește și: Băsescu: România a intrat în RECESIUNE. Lui Ponta îi dudie economia în cap. România are cea mai mare scădere din UE. Suntem aproape de CRIZĂ

”Ce a făcut azi INS e ca scoaterea siguranței la CNA, au scos și ei puțin siguranţa ca să poată minți Victor Viorel. Au făcut ce a făcut și seful lor, au plagiat un formular din 2009 și de asta au omis să spună că am intrat în recesiune”, a mai spus președintele.

Citește și: EȘECUL economic al guvernării Ponta în cifre: PIB a scăzut cu 1%. România a reintrat în recesiune tehnică
 
Preşedintele Traian Băsescu a precizat, joi, la Palatul Cotroceni, că România se află, conform standardelor europene, în recesiune. Şeful statului a indicat drept principale cauze ale frânării economiei proasta guvernare, reducerea investiţiilor străine, precum şi noile taxe ale Guvernului Ponta. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă