21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportBasescu: Il atentionez pe ambasadorul Rusiei ca intr-adevar a trecut vremea Razboiului...

Basescu: Il atentionez pe ambasadorul Rusiei ca intr-adevar a trecut vremea Razboiului Rece

Presedintele Basescu a declarat, vineri, in replica la o declaratie a ambasadorului Rusiei la Bucuresti, ca se vede nevoit sa il atentioneze ca intr-adevar a trecut vremea Razboiului Rece si ca nu se mai pot face "centre de influenta in politica romaneasca" sau, daca se vor face, vor fi "retezate", potrivit Mediafax.

Basescu s-a referit la o declaratie a ambasadorului Rusiei la Bucuresti, Aleksandr Ciurilin, care a spus ca Razboiul Rece s-a incheiat, in contextul in care a fost intrebat despre dezbaterea creata in legatura cu vizita neoficiala la Moscova a lui Mircea Geoana. El a subliniat totodata ca Rusia nu doreste sa se implice in campania electorala din Romania.

Presedintele Basescu a declarat ca declaratia facuta de ambasadorul rus la Bucuresti este una nefericita si a aratat ca il va atentiona, inclusiv oficial, ca vremea Razboiului Rece a trecut.

"Este vorba de o declaratie nefericita a ambasadorului rus la Bucuresti, ca a trecut vremea Razboiului Rece. Si eu ma vad nevoit, si o voi face si oficial, sa il atentionez ca intr-adevar a trecut vremea Razboiului Rece si ca nu isi mai pot face centre de influenta in politica romaneasca sau, daca si le vor face, le vom reteza", a spus Basescu.

Presedintele a vorbit si despre presa din Federatia Rusa.

"Presa rusa nu e nevoie sa transfere campania din Romania si la Moscova si sa o redea pe larg in favoarea candidatului Geoana", a spus el.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a facut o vizita privata la Moscova, la 27 aprilie 2009, unde a avut o intalnire "in secret", aranjata de Boris Golovin, om de afaceri cu interese in domeniul energetic din Romania, cu un consilier al presedintelui Dmitri Medvedev, a relatat, recent, HotNews.ro.

Ulterior, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca presa a fost alimentata cu informatii despre vizita sa la Moscova, el adaugand ca "faimosul" SPP, care raporteaza ce face un demnitar, era la curent cu aceasta vizita, ca si ministrul de Externe, Cristian Diaconescu.

El a mai spus ca, dupa ce a iesit din CSAT, a mai facut o vizita privata la Moscova, dar fara a se intalni cu oficiali rusi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă