15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportBăsescu: Gaddafi mi-a spus că el a avut datorii la Ceauşescu

Băsescu: Gaddafi mi-a spus că el a avut datorii la Ceauşescu

Preşedintele Traian Băsescu a povestit, joi, după Summit-ul UE-Africa, că, într-o vizită oficială în Libia, fostul președinte Muammar Gaddafi, care i-a spus că el a avut datorii la Ceauşescu, nu la România, conform Mediafax.

Traian Băsescu a precizat că în cadrul Summit-ului UE-Africa nu s-a discutat despre problema datoriilor pe care ţările africane le au către România, pentru că este vorba despre o problemă bilaterală.

El a povestit momentul vizitei pe care a făcut-o în Libia, când a discutat cu Muammar Gaddafi despre datoriile pe care această ţară le are către România.

"Dumnezeu sau Allah să îl odihnească pe Gaddafi, eu am discutat cu el şi vă pot spune că am fost primul şef de stat primit întâi în palat şi apoi în cort. Prima dată m-a primit în palat, după ce nu mai primise de vreo 20 de ani şefi de stat în palat, şi l-am întrebat pe Gaddafi, a venit şi punctul, că aveam notat în dosar, datoria Libiei la România, şi el: Eu nu am datorii la România, datoriile mele sunt la Ceauşescu, l-aţi omorât…Eu la el am avut datorii… Vă dau un exemplu. Nu e neapărat de scris în presă, dar aceasta este abordarea", a afirmat Băsescu.

Potrivit preşedintelui Traian Băsescu, România a valorificat mare parte din datorii, precizând că nu este pregătit să spună "ce mai avem de luat şi de unde".

Preşedintele Băsescu a făcut în noiembrie 2006 o vizită în Libia, în cursul căreia s-a întâlnit cu Muammar Gaddafi.

Cele mai citite

Aproape 100 de blocuri din București rămân fără apă caldă până duminică

O veste cum nu se poate mai proastă pentru unii locuitori ai Capitalei, în contextul în care afară s-a răcit vremea. O avarie lasă...

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă