18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportBăsescu, dezamăgit de PDL

Băsescu, dezamăgit de PDL

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la TVR, că după votul negativ dat în cazul deputatului Păsat, nu mai aşteaptă nimic de la coaliţia de guvernare, iar după începutul de campanie internă din PDL a constatat că unii lideri au, ca oameni politici, “o dimensiune mică”, informează Mediafax.

“După ziua de azi, când am văzut cât rău a putut să facă coaliţia ţării, pentru că ştiu care va fi efectul în raportul de ţară, pur şi simplu pentru mine nici nu mai contează dacă vor avea sau nu un protocol. Nu mă interesează ce fac. Să ducă acordul ăsta cu fondul înainte, iar politic este treaba lor”, a declarat Traian Băsescu.

El a fost întrebat ce părere are despre intenţia unor lideri ai partidelor de coaliţie pentru încheierea unui protocol. “Nu am nicio problemă să comunic cu ei, dar ce fac politic îi priveşte. Primul responsabil este partidul cel mai mare – PDL. Nu mai aştept nimic de la ei. După ziua de azi, chiar nu mai aştept nimic… şi după începutul de campanie, pe care şi-o fac intern, pentru că am văzut nişte reacţii publice care îmi arată că au o dimensiune mică ca oameni politici”, a adăugat şeful statului, refuzând să dea vreun nume.

El a mai spus că speră ca această coaliţie să mai guverneze “atât cât mai poate să guverneze şi să ducă programul cu Fondul mai departe sau atât cât va putea să-l ducă sau atât cât are capacitatea să-l ducă”.

“Dacă vor ajunge la concluzia că trebuie să treacă la populisme, nu-l vor putea duce”, a mai declarat Traian Băsescu, menţionând că, dacă i se va cere, va media funcţionarea acestei coaliţii, iar dacă nu, “e treaba lor ce fac”.

Întrebat cum comentează cazul Păsat, deputat salvat de arestarea preventivă cu consursul PDL, preşedintele Traian Băsescu a replicat: “E discutabil”.

“Eu nu vreau să împart dreptatea în Parlament. Ce ştiu este că cei mai mulţi parlamentari care au votat «pentru» au fost de la PD, alianţa a fost şubredă, n-avea o poziţie unanimă, iar partidele de opoziţie s-au abţinut. Practic, a fost o combinaţie de cauze, n-aş vrea să le discut”, a susţinut Traian Băsescu.

El a ţinut să sublinieze că “parlamentarii au făcut astăzi (marţi-nr) un mare rău României, şi cei care au votat «împotrivă» şi cei care s-au abţinut, indiferent de unde sunt”.

De asemenea, Băsescu a declarat că a luat notă şi “de lipsa de apetit a conducerii partidului (PDL-nr) de a-i mobiliza să fie prezenţi şi de lipsa de apetit a şefilor de gurpuri de a-i mobiliza să fie prezenţi, şi de lipsa de apetit a şefului de grup de a negocia cu celelalte partide din Alianţă un vot corect”.

 

 

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă