20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportBasescu are suportul deplin al PPE

Basescu are suportul deplin al PPE

Traian Basescu are suportul deplin al Partidului Popular European deoarece a demonstrat ca este un presedinte si un lider autentic, a declarat astazi la Consiliul National al PD, secretarul general al Partidului Popular European (PPE), Antonio Lopez-Isturiz.

El a afirmat ca, in perioada mandatului lui Traian Basescu, Romania si-a demonstrat atasamentul fata de valorile europene si ca este regretabil faptul ca a ajuns intr-o situatie de haos institutional in urma suspendarii acestuia.

Lopez-Isturiz a apreciat ca suspendarea presedintelui Traian Basescu contrar deciziei Curtii Constitutionale este un fapt inedit pentru o tara europeana si ca evolutiile ulterioare ale acestei crize politice pot pune in pericol atingerea obiectivelor sale.

"Romanii ar trebui sa tina minte ca au un lider autentic european, un presedinte care vorbeste deschis despre problemele tarii, este de cuvant fata de partenerii europeni si are o viziune coerenta asupra viitorului Romaniei", a afirmat Lopez-Isturiz, aratand ca, din pacate, societatea romaneasca s-a dezvoltat mai repede decat clasa politica, iar cei care l-au suspendat pe Traian Basescu se bucura de un stat care este subiect al propriilor lor interese.

In finalul discursului sau, secretarul general al PPE a rostit un indemn in limba romana: "Romani, mergeti la vot impotriva demiterii presedintelui!"

 

Mai multe formatiuni politice din familia politica a popularilor europeni au transmis Consiliului National al PD mesaje de salut si de sustinere pentru Traian Basescu. Atat cancelarul german Angela Merkel, cat si liderul grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, au aratat in mesajele lor ca regreta faptul ca nu pot participa direct la campania de sustinere a presedintelui suspendat, dar asigura PD si pe acesta de sprijinul si colaborarea PPE.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă